– Koulibaly ville vært perfekt

LESERBREV: Jens Olav Moe håper United går for Koulibaly, selv om han vil bli dyr.

Publisert Sist oppdatert

Mine tanker om det kommende overgangsvinduet

Av: Jens Olav Moe

Jeg heter Jens Olav Moe, 18 år og student. Jeg er lidenskapelig opptatt av sport, og spesielt fotball. Manchester United har alltid vært favorittlaget, og det kommer det nok alltid til å være. Jeg har gjort meg opp noen tanker om det kommende overgangsvinduet.

Jeg har fått med meg at Ed Woodward skal ha gitt grønt lys for Mourinho i januar. Hvis dette stemmer er det veldig positivt. Det spekuleres i om det er en midtstopper som er den største prioriteringa, det kan nok stemme. Det er kanskje den største mangelen vi har. Ett komplett og stabilt forsvar som sjeldent slepper inn mål. Men hvem er den rette mannen til oppgaven? Jeg har gjort meg opp noen tanker og sett på noen forskjellige alternativ.

Den rimelige løsningen

Toby Alderweireld – kanskje den spilleren det blir snakket mest om og som sees på som den mest sannsynlige løsningen. Han er en rutinert herremann som sjeldent skuffer. Samtidig er han en tøff spiller som er vond å møte. Han har helt greit med fart, og en pasningsfot som kan komme godt med. Han har dessverre vært litt skadet i det siste, men ser nå ut som han er tilbake i god gammelt slag. Han har spilt noen sesonger i Tottenham og blitt en av Mauricio Pochettinos mest betrodde menn. Han er på utgående kontrakt med Tottenham og blir derfor sett på som et billig og bra alternativ. Jeg er nok sikker på at han kommer til å finne sin plass, men om han er den som passer best er heller usikkert.

Den dyrere – men bedre –løsningen

Kalidou Koulibaly – dette er den spilleren som hadde vært perfekt. Jeg satt og så kampen til Liverpool i går kveld [tirsdag] og ble imponert over måten han spilte på. Han er en leder som tar ansvar og som ikke er redd for å gå i duellene. Han er fryktelig kjapp og viste det i går, da han var raskere enn Salah i de fleste duellene. Rett og slett imponerende. Han er også ganske høy, og taper sjeldent hodeduellene sine. Denne mannen er ettertraktet av mange klubber i verden og det er forståelig.

Han er mye dyrere enn Alderweireld, men jeg er ganske sikker på at han er verdt pengene. Det snakkes om en utkjøpsklausul på rundt 90 millioner pund (ca. 968 millioner norske kroner). Dette er selvsagt dyrt, men han er en mann som ikke skuffer og som er frykta blant de fleste lag i verden. Han minner meg litt om Bailly, men er en mye mer komplett og stabil spiller. Dette er etter min mening, den lederen vi savner i United- forsvaret. Han er løsningen, men er Woodward villig til å bla opp? Det tror dessverre ikke jeg, men jeg håper allikevel.

Mens jeg så på Liverpoolkampen i går [tirsdag] la jeg merke til enda en spiller som burde vært snakka mer om, Fabian Ruiz. Han er 22 år og er midtbanespiller. Dette er en spennende spiller som burde bli vurdert av flere klubber. Han er god til å holde på ballen, samtidig som han er målfarlig. Han er en minivariant av Nemanja Matic, men en mye mer offensiv type. Han skaper mye alene og har en fin pasningsfot. Dette er en mann som garantert blir et hett overgangsobjekt i det kommende sommer- vinduet. Jeg mener at han kan være en fin type å få inn på midtbanen. Visst vi ikke går for Koulibaly i januar, bør Ruiz og Alderweireld bli vurdert som gode alternativ.

Det som hadde vært gøy, er om Mourinho går for en midtstopper og en offensiv spiller, selv om han har sagt at det kun blir en signering i januar. Visst vi f.eks. ser litt på Valencia- laget som har gjort det dårlig i årets La Liga, har di en del offensive spillere som er spennende. Jeg tenker på spissen deres, Rodrigo. Jeg følger med en del på spansk fotball og har fulgt med på Rodrigo en stund. Han er en ung og spennende spiller, med mange ferdigheter. Han har gode avslutningsegenskaper og er i tillegg kjapp. Han er venstrebeint, men er også grei med høyre. Han kunne passa som en backup til Lukaku, eller en som kunne spilt sammen med han. Jeg håper at Mourinho vurderer en offensiv spiller også, da dette også er noe som trengs.

Jeg håper Mourinho går for Kalidou Koulibaly i januar, selv om prislappen er høy. Jeg mener at de pengene er verdt det, da du vet hva du får i denne spilleren.

Jeg gleder meg til kamp på søndag, og tror det blir en åpen match. Liverpool brukte en del krefter i går og det kan blir utslagsgivende. Jeg håper at Mourinho kjører litt offensivt og at Rashford blir en konstant trussel for Liverpool- forsvaret. Hadde vært magisk om United hadde knust Liverpool og fått di litt ned på jorda igjen.

We’re Man United, we’ll do what we want!


Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som en del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til [email protected]. Oppgi fullt navn og helst alder, og fortell gjerne når, hvordan eller hvorfor du ble fan. Vi tar selvsagt også gjerne i mot reisebrev.

Powered by Labrador CMS