– Overblikket hans kan vinne kamper for United

– Han likner litt på Xavi, sier Thommas Husevik i franskfotball.com om United-aktuelle Jean Michaël Seri.

Publisert Sist oppdatert

Alexis Sanchez er på plass. Dermed virker det, ifølge engelsk presse, som om midtbanen er neste punkt på lista når United skal forsterke.

De siste ukene har så navnet Jean Michael Seri dukket opp i ryktespaltene, og denne uka har det også stått at United kunne komme til å hente ham allerede i januar.

Jose Mourinho avviste dette da han fikk et konkret spørsmål om nettopp Seri på torsdagens pressekonferanse, men uansett virker det som om Seri er høyt plassert på United-blokka.

United.no må også understreke at det er ganske sjelden Mourinho får slike konkrete spørsmål om navn, selv om det selvsagt blir spekulativt å mene at det betyr at United virkelig er ute etter ham.

Men hvem er han? Og hvor god er han?

Var Barcelona-aktuell

Det eneste som er kjent via medier er at han skal ha en utkjøpsklausul på 35 millioner pund.

Det hevdes også at han var på vei til Barcelona før inneværende sesong, og at Paris St. Germain da ikke kunne hente ham på grunn av Financial fair play-regelen.

Den 26 år gamle sentrale midtbanespilleren spiller til daglig i Nice, og kom til Ligue 1 etter opphold hos Portos reservelag og i Pacos de Ferreira tidligere i karrieren.

Han har også fått 16 A-landskamper for Elfenbenskysten, og kjenner sånn sett landsmann og United-spiller Eric Bailly godt.

– Har svært god grunnteknikk

Thommas Husevik i franskfotball.com skryter.

– Jean Michaël Seri er en spiller som har tatt voldsomme steg de siste sesongene, og det hele har kulminert i at han nå er en spiller som tiltrekker seg interesse fra Europas største klubber, deriblant Manchester United, sier Husevik til United.no, vel vitende om at Seri ankom Nice i 2015 for bare én million euro.

– Ivorianeren er en klassisk ballspillende midtbanespiller. Han er lav av vekst med sine 1,68 meter på strømpelesten, og han er derfor også avhengig av å kompensere for manglende trøkk og luftstyrke.

– Som en slags sittende midtbanespiller gjør han et utmerket arbeid når det kommer til å strø pasninger på Nices midtbane. Han har en høy treffprosent på pasninger som kan omtales som risikofylte. Han finner ofte Nices angrepsspillere mellom leddene, og er også svært kapabel til å vri seg ut av tette situasjoner med sin svært gode grunnteknikk.

Vil kunne ha stor nytte av ham mot lavtliggende motstandere.

– Ikke er det da heller overraskende da at Seris idol i lengre tid har vært tidligere Barcelona-midtbanespiller Xavi, og når det kommer til stykket er det en litt Xavi-lignende spillestil ivorianeren representerer, sier Husevik.

– Fjorårssesongen var den absolutte gjennombrudds-sesongen for Seri som med ti målgivende pasninger og sju mål i Ligue 1 var en sterk bidragsyter til at Nice til slutt havnet på en 3. plass, kun slått av PSG og Monaco.

– Årets sesong har vært noe mer turbulent og da spesielt i starten på fotballåret, med nesten-overgangen til Barcelona og mye utenomsportslig rot knyttet til det. Men etterhvert har han i takt med laget sitt tatt seg opp. Nå likner han igjen mer på den glimrende midtbanespilleren han var forrige sesong.

– Oppsummert vil jeg da påstå at dette er en spiller som United vil kunne ha stor nytte av når kampene blir statiske, og når man for eksempel møter lavtliggende motstandere, som gir deg ytterst lite rom. Da kan pasningsfoten og overblikket til Seri være en mulig matchvinnende faktor.

Du kan følge Thommas Husevik på Twitter ved å trykke her.

Interessert i fransk fotball? Sjekk franskfotball.com her.

Powered by Labrador CMS