Hernandez & co. slo Kamerun

United-spissen spilte bare 20 minutter – uten å markere seg.

«Den lille erten» ble for øvrig henvist til benken av Miguel Herrera, da Oribe Peralta og tidligere Tottenham-spiss Giovani dos Santos ble de to utvalgte som El Tricolors spisspar.

Mexico gikk til første gruppespillskamp uten å ha imponert særlig i mesterskapsoppkjøringen og møtte et Kamerun-lag med profiler som Benoit Assou-Ekotto, Samuel Eto’o og Alex Song.

To feilannullerte Dos Santos-scoringer var fasit etter halvspilt kamp, men 15 minutter etter hvilen sørget storscoreren Peralta for kampens første og eneste scoring etter å ha satt inn returen fra et Dos Santos-skudd. Og dét fortjent.

Hva nå for Hernandez?

Chicharitos svake scoringsform for landslaget i det siste, samt manglende spilletid for Manchester United, har gjort at 26-åringen ikke lenger er fast inventar i Mexicos start-11’er.

At han starter den tøffe kampen mot Brasil neste tirsdag er heller ikke sannsynlig, etter en glimrende oppvisning av Giovani dos Santos og ett mål av spisskonkurrent Oribe Peralta som i dag ble foretrukket foran Chicharito.

Kamprapport under…

To offsidescoringer

Etter 11 minutter burde meksikanerne vært i ledelsen da Herrera svingte inn et nydelig innlegg på en umarkert Dos Santos som bredsidet ballen i mål fra seks-syv meter, men den tidligere Tottenham-spissen ble feilaktig avblåst for offside og det sto fortsatt 0-0 på resultattavla.

SKIVEBOM: Der burde du vel ha scoret, Eto'o?
SKIVEBOM: Der burde du vel ha scoret, Eto’o?

Fire minutter senere var det Kamerun sin tur til å en scoring annullert – og denne gangen helt korrekt. En corner ble slått inn, og via to kamerunere gikk ballen til spissen Choupo-Moting som fra sin offsideposisjon satte ballen bak Mexicos keeper fra om lag fem meter.

I det 21. minuttet burde landslagsveteran Eto’o ha sendt gultrøyene i ledelsen. Benoit Assou-Ekotto rev seg løs på venstresiden før han sendte et lavt innlegg inn på en umarkert Eto’o som sendte ballen ike utenfor fra 14-15 meter.

…Og enda en

Etter en knapp halvtime spilt scoret Dos Santos igjen. Men også da ble målet feilaktig annullert for offside. Et innlegg ble slått inn, og via en kameruner endte den på hodet til Dos Santos som headet ballen inn. Unggutten sto ikke i offside, men dommeren trodde trolig at ballen gikk via en offsideplassert meksikaner, men den gang ei.

Endelig uttelling

15 minutter uti andre omgangen fikk de grønne endelig uttelling. Dos Santos ble sendt fri like utenfor boksen før han løp inn i 16-meteren og avsluttet. Skuddet ble reddet, og der kom rutinerte Peralta og satte inn sitt 33. landslagsmål for Mexiko.

13 minutter senere dukket det opp et kjent ansikt. Da kom Javier Hernandez inn, til fordel for ettmålsscorer Oribe Peralta. United-spissen spilte de siste 20 minuttene, men klarte aldri å sette sitt preg på kampen.

Han burde imidlertid ha scoret i sluttminuttene. Fabian slo inn på Guajadar-gutten som sto helt umarkert, Chicharito bommet.