Fortsetter United i riktig retning?

PREVIEW: Manchester United er nødt til å slå West Bromwich lørdag om de skal henge med i tittelracet.

Publisert Sist oppdatert

David Moyes har fått en tøff start på sin Manchester United-karrière. Sir Alex Fergusons etterfølger åpnet fantastisk, og seieren mot Wigan i Community Shield ble etterfulgt av et strålende 4-1-resultat borte mot Swansea. Runden etter parkerte José Mourinho bussen på Old Trafford, og 0-0-resultatet var til å leve med. Deretter tok United turen til Liverpool. Daniel Sturridges tidlige scoring var nok til å slå de regjerende seriemesterne. Etter landslagspausen ble Crystal Palace slått uten at United overbeviste altfor mye, og søndag kom det stygge 1-4-tapet på Etihad.

Alle skjønner at David Moyes har allverdens tillit i Manchester United, men skotten var nok likevel litt lettet etter at United overbeviste både spillemessig og resultatmessig i midtuken. Med en rekke spillere som knapt har vært involvert så langt i sesongen, ble Liverpool trykket langt tilbake på egen banehalvdel de første 20 minuttene, og i denne perioden så det tidvis ut som det aller meste stemte – touch, pasninger og taklinger. Etter hvert kom Liverpool mer med i kampen, men Jáver Hernández’ sikret seieren for hjemmelaget. Et steg i riktig retning for Moyes og United, og lørdag får de en ny mulighet når Steve Clarke tar med seg sitt West Bromwich-lag til Manchester.

West Bromwich Albion

Optimismen rår ikke altfor mye i West Midlands om dagen. West Bromwich har fått en dårlig start på sesongen, og har kun vunnet én gang på de første fem ligakampene, til tross for at de har hatt tilsynelatende overkommelig motstand. To hjemmetap mot henholdsvis Southampton og Swansea, samt to uavgjortresultater borte mot Everton og Fulham var på ingen måte den starten de hadde håpet på. Forrige helg kom imidlertid oppturen da Sunderland ble slått 3-0 på The Hawthorns, et resultat som gjorde at Paolo Di Canio måtte ta sin hatt og gå.

West Bromwich må klare seg uten sin førstekeeper, Ben Foster, mot Manchester United lørdag.
West Bromwich må klare seg uten sin førstekeeper, Ben Foster, mot Manchester United lørdag.

I midtuken ble det en ny skuffelse da de røk ut mot et veldig B-preget Arsenal-lag. Det skal sies at også West Bromwich valgte å hvile mange av sine beste menn, og kun Mulumbu, Sessègnon og Sinclair startet av de som tippes å være en del av startelleveren lørdag,

Clarke har en del skadeproblemer som ikke gjør situasjonen enklere før lørdagen. Førstekeeper og tidligere United-spiller Ben Foster er ute på ubestemt tid med et benbrudd, og også Chris Brunt (lyske) og Zoltan Gera (hamstrings) er utilgjengelige lørdag. Det er også usikker om Nicolas Anelka (smell) og Victor Anichebe (ankel) rekker kampen, mens fjorårets Championship-sensasjon, Matej Vydra, definitivt er ute.

 

Manchester United

Etter å ha tidvis blitt overkjørt mot Manchester City forrige søndag, responderte de regjerende ligamesterne slik alle forventet. Onsdagens seier mot Liverpool var et steg i riktig retning, og lørdag får de en mulighet til å bygge videre på seieren. Manchester United reiser seg alltid, og med unntak av den gangen det kun var to kamper igjen av sesongen, har ikke United tapt i de første tre kampene etter tap mot City siden 1981. En meget sterk statistikk som United ikke har noen intensjoner om å ødelegge når West Bromwich kommer på besøk lørdag.

Robin van Persie er friskmeldt før helgens oppgjør mot West Bromwich.
Robin van Persie er friskmeldt før helgens oppgjør mot West Bromwich.

På skadefronten ser det lysere ut enn på lenge. Onsdag var både Rafael og Phil Jones tilbake, og også Shinji Kagawa, Nani og Jávier Hernández, som har fått lite tillit denne sesongen, fikk muligheten fra start mot Liverpool. Fredag kunne David Moyes meddele at Robin van Persie er klar til helgens kamp mot WBA, og han kunne også fortelle at Tom Cleverley ikke var langt unna etter smellen han fikk. Så gjenstår det å se om de som imponerte på onsdag får fornyet tillit, og om Van Persie blir involvert fra start eller ikke.

Dommeren

Norwich City v Everton - Premier League
Michael Oliver leder lørdagens oppgjør på Old Trafford.

Michael Oliver er mannen som får æren av å lede lørdagens oppgjør. Den 28 år gamle dommeren fra Northumberland var faktisk også kampleder i den vanvittige 5-5-kampen forrige sesong, men kamplederen kommer nok neppe til å signalisere for scoring like mange ganger lørdag. Oliver ble i 2010 den yngste dommeren som noensinne har dømt en Premier League-kamp, og 28-åringen regnes som et av de største dommertalentene i England. Det spørs dog om West Bromwich-fansen er like enige i den beskrivelsen. The Baggies var nemlig ikke fornøyde med å få to mann utvist mot Blackpool i 2010, og Pablo Ibañez’ røde kort ble trukket tilbake av FA.

LIVE-oppdatering/scoringsvarsel

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingenUNITED STOPP til 2242.

Powered by Labrador CMS