Phelan: Lovende av Hernandez

Mike Phelan eksklusivt til united.no om Javier Hernandez’ debut og spillernes progresjon.

Publisert Sist oppdatert
Phelan så Chicharito presentere seg med scoring i debuten, og Sir Alex Fergusons assistent var naturlig nok stortilfreds med mexikanerens innhop på Reliant Stadium.
– Javier har gjort det veldig, veldig bra, og han har akkurat sluttet seg til troppen. Han var med i VM, og han er enda ikke i hundre prosent form. Men det er viktig at vi inkluderte ham i laget i kamp og på trening. De 30 minuttene han fikk var bra for ham, og nå går vi videre og ser hvordan kroppen hans kom fra dette, sier Mike Phelan eksklusivt til united.no etter MLS All-Stars-kampen.

Hernandez markerte seg med flere gode involveringer og toppet altså det hele med nettsus. Phelan er imponert over hvordan 22-åringen har glidd inn i United-troppen på bare et par dager.

– Det er ikke enkelt for en ny spiller, spesielt når man er ung, å møte de erfarne Manchester United-spillerne. Han er en frisk og kvikk, og det var lovende det han viste i kveld.

God kamp

Men det var ikke bare Hernandez som viste fine takter i Houston. Flere av klubbens talenter hadde en god dag på jobben, og Kiko Macheda, Tom Cleverley og Darron Gibson fant alle veien til nettmaskene.

– Det var en fin gjennomkjøring for guttene, og vi viste tidvis god fotball med mange unge spillere involvert. Spillerne viste en helt annen energi i forhold til forrige kamp. Det var en fin atmosfære på tribunen, og jeg synes spillerne våre responderte på det, mener Phelan.

– Denne kampen var et levende bevis på at spillernes form blir bedre, og jeg tror at vi sist gang gikk på en smell på grunn av varmen og treningen som hadde vært ganske intens. Jeg tror det at vi lot mange unge spillere få slippe til hjalp i kveld, og det la grunnlaget for en god prestasjon.

Fergies høyre hånd er ikke i tvil om at det er selvtillitsbringende for de yngre spillerne å komme på scoringslisten.

– Det er veldig viktig, for de er ute på banen for å bevise noe for manageren og meg – fordi de ønsker å være Manchester United-spillere. Vi er alle samlet over lengre tid, og det gir muligheten til å bli bedre kjent med dem enn tidligere. Og jeg synes generelt at de har levert godt både på trening og i kampsituasjon.

– Med de erfarne spillerne rundt seg er fikk de vist noe av det de kan, og jeg er sikker på at de har lyst til å bevise enda mer. Og forhåpentligvis klarer vi å få det ut av dem, sier Phelan til united.no.

Powered by Labrador CMS