Scorer på bestilling for landslaget

På klubblaget er det derimot lite som stemmer for Javier Hernandez.

Publisert Sist oppdatert

Den unge meksikaneren fant veien til nettmaskene ved 18 anledninger i den fremragende debutsesongen på Old Trafford, men Chicharito har ikke helt fått det til å klaffe siden.

I United har meksikaneren fått mindre og mindre spilletid, og hittil i høst står han med bare tre kamper fra start, tre fra benken og kun én fulltreffer. For Mexico scorer han derimot nærmest på bestilling; 24-åringen står med nettkjenning i to strake kamper og står bokført med 27 mål fordelt på 42 landskamper.

Som angrepsspiller er Hernandez, som har 13 nettkjenninger fordelt på sine 42 siste kamper for United, smertelig klar over at prestasjonene hans hele tiden vil bli målt ut fra antallet scoringer han produserer.

– Likevel har jeg alltid ment at det aller viktigste er at laget mitt vinner. Jeg bryr meg ikke om jeg ikke scorer så lenge laget mitt oppnår suksess, sier han til ESPN Desportes.

Samtidig er 24-åringen av den oppfatning at det blir feil å umiddelbart kritisere angrepsspillere dersom scoringene uteblir. I stedet oppfordrer han til å vurdere prestasjoner i sin helhet.

– Fansen krever mye, men jeg er på ingen måte besatt av å score. Og om målene uteblir, så jeg føler uansett at jeg alltid spiller en rolle. Jeg respekterer fansen, setter pris på dem og setter pris på fotballen. Jeg takker Gud hver gang jeg blir kalt opp på landslaget, avslutter han.

Powered by Labrador CMS