Hælsparket Mexico til semifinale

Javier Hernandez ble tungen på vektskålen i Gold Cup-kvartfinalen.

Publisert Sist oppdatert

Før kampen stod Chicharito oppført med vanvittige 19 mål på 26 opptredener for de grønnkledde. Etter nattens kamp mot Guatemala er den statistikken forbedret ytterligere.

Med knusende seiere i gruppespillet, seilet meksikanerne opp som skyhøye favoritter før den på papiret enkle utslagskampen mot Guatemala. Derfor var det en skikkelig kalddusj når det var Guatemala som tok ledelsen allerede etter fem minutters spill i nattens Gold Cup-kvartfinale. Men Javier Hernandez & Co ristet av seg sjokket, brettet opp ermene og eliminerte til slutt sine Mellom-Amerikanske motstandere. Og igjen viste Old Trafford-publikummets kjæledegge hvilken eminente måltyv han er.

Riktignok holdt Guatemalas ledelse seg helt til pause, men Mexico fikk lønn for strevet og snudde kampen etter hvilen. Først etter en Aldo De Nigris-utlikning i det 48. minutt, deretter var det duket for Javier Hernandez’ utsøkte matchvinnerscoring. «Den lille erten» stod mutters alene etter et Pablo Barrera-innlegg, og fra fem meters hold satte han på helfrekt vis hælen frem.

Etter kampslutt var 22-åringen – som vanlig – særdeles beskjeden.

– Målet var rett og sett instinktivt. Jeg så ballen ved føttene mine, og bare la den i mål. Samtidig var denne kampen annerledes enn i de da vi har fått det første målet. Nå, før andreomgangen, visste vi at vi måtte jobbe knallhardt for å få sjansene våre, oppsummerer den jordnære publikumsyndlingen, som nå står bokført med hele seks scoringer i mesterskapet.

Nå blir Honduras siste hinder på vei mot turneringens finale.

Powered by Labrador CMS