Ryktesaker, uke 40

Oppdatert 21.20: Brede Hangeland blir aet til United, og United skal ha kastet blikket på 16 år gammel kroat.

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i én enkelt sak – slik at dere som vil lese dem raskt får oversikt, og dere andre lett kan finne en annen sak å lese i stedet.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 7. oktober

21.20 Ukas siste United-rykte dreier seg om 16 år gamle Alen Halilovic, som allerede har blitt sammenlignet med Lionel Messi i hjemlandet. Unggutten spiller til daglig for Dynamo Zagreb i Kroatia. Det spekuleres i at han kan være en sterk bidragsyter på den kreative siden på midtbanen, men som Nick Powell var, vil også et kjøp av Halilovic være en investering i fremtiden.

08.25 Dersom Uniteds skadeproblemer i forsvaret fortsetter, vil United prøve å hente Brede Hangeland i januar, skriver The People. Hangelands kontrakt med Fulham går ut til sommeren og vil derfor ikke bli en dyr løsning. I en alder av 31 år og med mye Premier League-erfaring, blir han sett på som et trygt og sikkert alternativ.

Lørdag 6. oktober:

11.30 Caught Offside kan i dag melde at Thiago Alcantara også figurerer på blokka til Sir Alex Ferguson. Den unge spanjolen får ikke så mye spilletid som han kanskje skulle ønske på en Barcelona-midtbane med over gjennomsnittet god dekning på de fleste plasser. Så langt har han bare startet to kamper, og Ferguson skal vurdere han som et alternativ til mer kreativ kraft på midtbanen.

Samme nettsted hevder at United har kastet blikket på Real Madrids Nuri Sahin. Sahin, som for øyeblikket tilbringer tilværelsen på Anfield, har scoret tre mål på sine siste to kamper og det spekuleres i om Ferguson vil prøve å få i stand en bytteavtale hvor Javier Hernandez går til den spanske hovedstadsklubben. Liverpool-manager Brendan Rodgers har nylig gått ut og sagt at han er redd det blir vanskelig å beholde Sahin på permanent basis. Så får vi se hvor han ender opp når låneoppholdet er over.

Fredag 5. oktober:

17.45 Givemefootball.com hevder at United vil få hard konkurranse om de skulle prøve å signere James Rodriguez fra Porto. Juventus skal nemlig også være interessert, og i følge hans agent hadde Rodriguez nesten en avtale i havn med «Den Gamle Damen» for to år siden. Etter at Falcao forsvant til Atletico Madrid i fjor, og Hulk til Zenit i sommer, kan hende er colombianske Rodriguez mer innstilt på et klubbskifte ved neste anledning.

10.00 Italienske Calciomercato melder at United følger nøye med på Rafael Bastos, offensiv midtbanespiller hos tirsdagens Champions League-motstandere fra rumenske Cluj. Brasilianske Bastos er 27 år gammel.

08.55 Ifølge Daily Star advarer Borussia Dortmund-ledelsen Manchester United om å være beredt på å betale STORE penger om det skal holdes liv i håpet om en overgang til Old Trafford for den polske stjernespissen Robert Lewandowski. Sir Alex Ferguson har lenge vært en stor beundrer av 24-åringen, og er neppe blitt mindre betatt etter å ha sett ham storspille under onsdagens Champions League-oppgjør mot Manchester City på Etihad.

Torsdag 4. oktober:

18.00 Corriere dello Sport hevder at Wesley Sneijder i helgen hadde møter med agenten sin, Søren Lerby, for å diskutere muligheten for en overgang til Manchester United. Sneijder, som har vært aet til Manchester United med jevne mellomrom det siste halvannet året, skal nå være klar for å bytte beite.

Engelske aviser har denne uken spekulert i om United kan være interessert i en byttehandel der Nani går motsatt vei.

14.30 Italienske TuttoMercato hevder at Real Madrid ønsker å hente Javier Hernandez til Santiago Bernabeu. Om vi tolker nettstedet riktig, har Jose Mourinho nemlig merket seg at mexikaneren ikke lenger er noe automatisk innslag i Sir Alex’ startellever. Hernandez, som for to sesonger siden ble en umiddelbar hit etter overgangen fra Chivas Guadalajara, har bare startet i tre kamper hittil i høst, og det uten å imponere så veldig mange. Med knallhard konkurranse om spissplassene er det slett ikke usannsynlig at Chicharito må bort for å kunne regne med fast spilletid. Hvorvidt løsningen på problemet er å finne i Real Madrid, er vel derimot noe tvilsomt. 07.55 Manchester United skal ifølge talkSport være MEGET interessert i AC Milans 19 år gamle spissfunn Stephan El Shaarawy. Og kanskje er ikke det så rart. El Shaarawy har nemlig – til tross for Milano-klubbens trege start på sesongen – vært på hugget fra første spark på ballen og tegnet seg for fire scoringer.Uniteds problem er at Milan overhodet ikke synes interessert i å gå inn i noen handelsavtale. Tvert imot skal de ha advart rødtrøyene mot i det hele tatt å forsøke seg. Om United dermed gir opp? Det er det umulig å spå noe om.

Onsdag 3. oktober:

23.00 En liten oppdatering på ryktet fra tidligere i dag. Sir Alex Ferguson og Mike Phelan satt begge på tribunen på Ethiad, da Robert Lewandowski og Borussia Dortmund spilte uavgjort, 1-1 mot Manchester City. Lewandowski imponerte stort sammen med et Dortmundlag som kunne vunnet med både to og tre mål mot de lyseblå.

17.20 I følge en kilde i ESPN, er Manchester United en av klubbene som står og venter på at januarvinduet skal åpne, slik at de kan prøve å lokke Ashley Cole vekk fra Stamford Bridge. Cole skal være ønsket for å skaffe tøffere konkurranse for Patrice Evra, som har måttet tåle mye kritikk for prestasjonene sine. I følge ESPNs kilde, regner ikke United med at Alexander Buttner vil være god nok til å ta plassen til franskmannen med det første. Cole står uten kontrakt ved sesongslutt, dersom han ikke forlenger med Chelsea før det. 30-åringen ble i forrige uke hyllet som verdens beste venstreback, av Carlo Ancelotti. Det er ventet at Ancelotti, som er manager for Paris St-Germain, vil gi United tøff konkurranse for å hente landslagsspilleren.

15.25 Ifølge blant andre VG, er Joshua King i Newcastles søkelys. Den 20 år gamle norske landslagsspilleren har kun én innbytteropptreden bak seg for Sir Alex’ førstelag, og det så langt tilbake som i september 2009. Kontrakten hans utløper etter inneværende sesong, men agenten hans, Jim Solbakken, tror tror likevel ikke at spilleren ønsker å forlate Old Trafford nå. – Det er mange klubber som er interessert i Joshua King, men han befinner seg der han bør befinne seg, sier Solbakken til VG.11.30 TalkSport hevder at Manchester United er klare til å fornye sin interesse for Benficas argentinske midtbanestjerne Nicolas Gaitan.24-åringen som er verdsatt til £15 millioner, er under kontrakt frem til juni 2016, men kan likevel komme til å flytte på seg allerede i januar.11.00 Borussia Dortmund-spiss Robert Lewandowski var en flittig gjenganger i sommerens ryktespalter, og nå er han tilbake. At det skjer samtidig som at han og lagkameratene forbereder seg til kveldens gruppespillkamp mot Manchester City på Etihad er imidleritid neppe noen tilfeldighet. Daily Telegraph er en av flere aviser som melder at Sir Alex Ferguson vil sitte ringside under kampen, og da selvsagt for å ta Lewandowski nærmere i øyensyn. Han hevdes å vurdere salg av Nani og Javier Hernandez med henblikk på å finansiere et kjøp av den polske landslagsspissen.10.25 Blir det likevel ingen Tyrkia-jobb på Roy Keane? Den tidligere United-kapteinen ble i går meldt å ha ankommet landet for å sluttføre en avtale om å ta over managerjobben i Istanbul-klubben Kasimpasa. Men nå er det ting som tyder på at 41-åringen har kommet på andre tanker. Dette skjer etter at det ble kjent at Backburn Rovers-ledelsen valgte å kvitte seg med Steve Kean. Men, om Keano skal få jobben på Ewood Park, må han i så fall gå seirende ut av duellen med sin gamle lagkamerat og gode venn, Ole Gunnar Solskjær. Nordmannen er nemlig også kandidat til sjefsjobben hos de blåhvite. Det hevder blant andre lokalavisen Lancashire Telegraph.10.15 I helgen skrev Sunday Express at United var nære ved å sikre seg en avtale med ex-Red Paul Inces sønn, Blackpool-spiller Thomas. Og i dag følger så The Sun opp med påstanden om at en avtale verdt £4 millioner nærmest er i boks, og at Thomas Ince følger i sin fars fotspor så snart januarvinduet åpner. «Fergie ønsker å hente ham så snart som mulig og føler seg sikker på at alt vil være i orden i løpet av de neste to ukene,» skriver avisen.Thomas Ince forlot Liverpool i fjor sommer etter å ha blitt enig med Blackpool om en toårskontrakt. Denne løper dermed ut ved sesongslutt.

Tirsdag 2. oktober:

14.00: Jeg tror vel egentlig ikke at det er italienske aviser som kommer til å sprekke nyheten om Sir Alex’ avgang, men La Gazetta dello Sport skriver tirsdag at det er er 50-50 sjanse for at Sir Alex gir seg i United før neste sesong. Hvilken kilde de skulle ha for det er vanskelig å si og hvorfor de slår dette opp nå er også uklart, men avisa hevder at Jose Mourinho eller Ole Gunnar Solskjær står først i køen som hans erstatter, mens Pep Guardiola er et litt villere forslag grunnet kulturelle forskjeller. Vel, da har vi i alle fall fortalt om ryktet. Tro det om du vil. Timingen virker merkelig, for å si det mildt.

10.10: Roy Keane er nå på plass i Tyrkia, der han skal ferdigforhandle avtalen som gjør ham til Kasimpasa-manager. Kasimpasa ligger på 2. plass i Tyrkia så langt i sesongen, ett poeng bak mot serieleder Galatasaray. Keeper i laget er svenske Andreas Isaksson mens nigerianske Kalu Uche, tidligere kjent fra spansk fotball, har scoret seks mål på lagets fem siste kamper. Midtbaneveteranen Fabian Ernst, som har mange år bak seg i Tyskland, har også en sentral rolle i laget.

08.20: Mange har trodd at Jose Mourinho venter på at Sir Alex skal gi seg som United-manager slik at han kan få jobben, men ifølge portugiseren er ikke det sant. Mourinho fastslår nemlig at han vil tilbake til England, men at han der vil bryne seg på Sir Alex nok en gang.- Det perfekte ville være å møte ham når jeg drar til England, siden jeg tror fotballen vil miste mye når han gir seg. For meg er han the Boss. Jeg kaller ham det fordi han er the boss for alle trenere, og jeg håper at han fortsatt leder United når jeg drar tilbake til England, sa Mourinho mandag.

Mandag 1. oktober:

09.30: Ifølge Daily Mirror vil Juventus teste United med et bud på 12 millioner pund for Nani i januar. 12 millioner er halvparten av det United egentlig vil ha hvis de skal selge spissen, men italienerne spekulerer i om bråk på treningsfeltet og dårlige prestasjoner kan gjøre portugiseren billigere.

08.00: Det er ikke ofte United kobles til østerrikske spillere, men nå kobles United til Admira Wackers 18-åring, Marcel Sabitzer. Den unge spissen spiller allerede fast for landets U21-landslag, men fikk også debuten for A-landslaget mot Romania tidligere i sommer. Han er sønn av en tidligere landslagsspiller, og også Juventus følger spissen tett rapporteres det. Han står med to mål på ti kamper i Østerrike hittil denne sesongen.

Powered by Labrador CMS