– Må stoppe Lahm

MÜNCHEN: Wayne Rooney mener Bayerns kaptein er hjernen bak alt Guardiolas menn foretar seg

Publisert Sist oppdatert

Wayne Rooney og Manchester United har utvilsomt en tøff oppgave foran seg på Allianz Arena onsdag kveld. Men hjemmelaget sliter med skader på nøkkelspillere og har Bastian Schweinsteiger og Javier Martinez ute på runn av suspensjoner.

Spilleren Rooney frykter mest starter imidlertid garantert for Bayern.

Lahm er limet

Bayern Muenchen v 1899 Hoffenheim - Bundesliga
Rooney: – Denne mannen må stoppes!

– Den viktigste spilleren deres er slik jeg ser det Philipp Lahm. De har Franck Ribery, Arjen Robben og Toni Kroos som alle er strålende spillere, men Lahm er selve limet i laget og den som får alt til å fungere. Det er han vi må stoppe, sier Rooney til UEFAS offisielle Champions League-magasin.

United-spissen har, som resten av fotballverden, latt seg imponere av det tyske storlaget, og sier det virker som om Pep Guardiola har gjort de regjerende Champions League-mesterne enda bedre.

– Det ser ut som han ønsker at spillerne skal vinne ballen hurtig om de mister den høyt oppe i banen. Når de har ballen i laget er de tålmodige og spiller på ett og to touch. Så snart de ser at en mulighet dukker opp gir de gass både med tempo og mange spillere, sier Rooney.

United-spissen har allerede skrevet seg inn i historiebøkene som tidenes mestscorende engelskmann i Champions League, og til høsten er det hele ti år siden en purung Rooney debuterte for United med hat trick i 6-2-seieren over tyrkiske Fenerbahçe.

– Det var en uforglemmelig dag. Jeg husker jeg ventet i spillertunnelen på å entre gresset og kunne høre fansen synge navnet mitt. For min egen del kunne ikke debuten ha gått bedre.

Moskva best og verst

Ti år i Champions League har gitt Rooney mange oppturer, og noen nedturer. Den beste og verste opplevelsen stammer, kanskje noe overraskende fra den samme kampen, nemlig Champions League-finalen mot Chelsea i 2008.

– Jeg var desperat etter å ta en av straffene, men kunne bare se på uten å påvirke resultatet. Det var kanskje den verste følelsen jeg har hatt noensinne som spiller. Men etter kampen var det en fantastisk følelse å ha vunnet den største klubbturneringen i verden, sier Rooney.

Finsk læremester

Jari Litmanen of Ajax in action
Rooney-inspirator: Jari Litmanen

Blant alle spisskollegene han har sett i aksjon i denne verdens mest berømte klubbturnering, er det særlig én som har inspirert ham mer enn noen annen. Pussig nok er han finsk.

– Det er så mange spillere jeg har elsket å se i aksjon i denne turneringen. Thierry Henry, Ronaldo, Gabriel Batistuta og Ruud van Nistelrooy. Men den som skilte seg ut for meg var Jari Litmanen. Da jeg var yngre og så ham i aksjon tenkte jeg: Han er ikke så rask så hvordan klarer han alltid å få så mye rom rundt seg? Jeg pleide å se videoer av ham. Jeg så på hvordan han beveget seg, skaffet seg rom og skaffet rom for andre. Han er den jeg virkelig prøvde å lære av, sier Rooney.

Powered by Labrador CMS