Kagawa-mål ikke nok

Kagawa og Japan kunne blitt det første laget som kvalifiserer seg til Brasil-VM med seier mot Jordan. Japan har nemlig tatt 13 av 15 mulige poeng så langt, og en ny trepoenger ville sikret VM-plassen før de to siste kampene mot Irak og Australia.

Jordan lå sist i gruppa før denne kampen, og gruppelederne klarte ikke å overliste laget fra Midtøsten. Jordan ledet 2-0, før Japan reduserte til 2-1, som også ble sluttresultatet.

Shinji Kagawa fikk starte i rollen bak spissen i Keisuke Hondas skadefravær, en rolle Manchester United-spilleren favoriserer.

I løpet av den første omgangen kom playmakeren til et par muligheter. Den ene avslutningen så ut til å gå i mål, men ble blokkert. Kagawa hadde også en heading som gikk utenfor, og han ropte også forgjeves på straffe ved en anledning. Like før pause, tok Jordan ledelsen på en corner.

Andre omgang åpnet på dårlig vis for Japan, da Jordan økte til 2-0 før et kvarter var spilt. Halvveis ut i omgangen reduserte derimot Shinji Kagawa med en finfin avslutning, etter å ha blitt spilt gjennom på nydelig vis. United-spilleren hadde vært usynlig i andre omgang før han plutselig dukket opp og satte inn 2-1.

Kun ett minutt senere fikk Japan straffespark, men Yasuhito Endo klarte ikke å overliste målvakten til Jordan. Dermed endte kampen 2-1 til Jordan, og Japan kan ikke juble for avansement riktig ennå, selv om Australia gikk på en smell hjemme mot Oman (2-2).

Mye skal likevel gå galt for at Japan ikke kvalifiserer seg til VM i Brasil, all den tid de har skaffet seg en solid ledelse i gruppen (lenke til FIFA.com).

Se målet til Kagawa her.

<iframe width=»542″ height=»315″ src=»http://www.youtube.com/embed/t1aK2gdYZ6M» frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>