Wilson i scoringsform for U21

Men Wilson var ikke den eneste unggutten som viste seg frem.

Publisert Sist oppdatert

Mange var kanskje skuffet over å se James Wilson i startoppstillingen, ettersom flere hadde håpet å se unggutten i aksjon for førstelaget mot Ipswich i ligacupen onsdag kveld.

Men når Wilson først fikk spille hele kampen for U21-laget, var det i det minste godt å se at 19-åringen fremdeles vet hvor målet står.

Det var imidlertid James Weir som åpnet scoringsballet i mandagens 3-1-seier over Everton. Midtbanespilleren førte med seg ballen sentralt, slo et raskt veggspill med en møtende James Wilson, før han tok med seg ballen forbi forsvarslinjen og la den bort i det lengste hjørnet.

Deretter tok det ikke mange minuttene før Wilson byttet ut servitørrollen og noterte seg for sesongens første scoring. Josh Harrop satte inn en aldeles nydelig takling på Evertons halvdel, som tillot Wilson å sette fart mot et Everton-lag i ubalanse. Fra 18 meter viste Wilson ingen nåde, og banket ballen ned i hjørnet på karakteristisk vis.

Wilson viste i de fleste faser av spillet at han har vokst fra dette nivået. Han mottok ballen feilvendt, vendte opp spillere, kombinerte med medspillere og var en konstant trussel på topp hos United.

Men den som overrasket mest av alle var muligens Josh Harrop. 19-åringen, som signerte ny kontrakt med United i sommer, fikk muligheten i rollen bak Wilson. Han sprang og taklet som vanlig, men viste i tillegg at han også har forbedret nærteknikken og overblikket betraktelig. Det var rett og slett tydelig at Harrop har blitt et år eldre siden sist, og det kan bli spennende å følge med på ham hvis denne utviklingen fortsetter.

Det var imidlertid ikke bare disse to som utmerket seg positivt hos United. Axel Tuanzebe og Timothy Fosu-Mensah er begge forventet å ta steget opp på U21-nivået denne sesongen, og begge to opptrådte som om de aldri hadde gjort noe annet. Sistnevnte ble satt i en litt uvanlig kantrolle, noe han løste på ypperlig vis.

Ellers var Sam Johnstone meget solid bakerst hos United. Backfireren til United opprådte også meget bra, selv om det var en aldri så liten markeringssvikt på bakre stolpe fra Varela og co da Everton reduserte.

Men før Everton fikk sitt reduseringsmål, hadde Jesse Lingard allerede satt inn 3-0 for United på typisk Lingard-vis. Han tråklet seg litt innover fra venstre, før han plasserte ballen på utsiden av en Everton-forsvarer og bort i hjørnet.

Med seieren over Everton står United med fire poeng på de to første kampene. United åpnet sesongen med 1-1 borte mot Leicester City 10. august, og dette var bare Uniteds andre kamp i Gruppe 1 så langt.

Neste ligaoppgave for Uniteds U21? Borte mot Sunderland den 26. oktober – joda, 26. OKTOBER!!!

United 3-1 Everton

U21 Premier League
Leigh Sports Village, man. 21. sep. 2016 kl. 20.00

1-0: James Weir (Wilson)
2-0: James Wilson (Harrop)
3-0: Jesse Lingard (Weir)
3-1: Callum Dyson (Kenny)

Uniteds lag: Sam Johnstone; Guillermo Varela, Axel Tuanzebe, Donald Love, Cameron Borthwick-Jackson; Sean Goss, James Weir; Timothy Fosu-Mensah (Devonte Redmond, 78.), Josh Harrop, Jesse Lingard; James Wilson
Uben.innb.: Joel Pereira, Sadiq El Fitouri, Joe Riley, Ashley Fletcher

Evertons lag: Hewelt, Jones, Connolly, Walsh, Pennington, Kenny, Williams, Ledson, Dyson, Grant, Henan
Innb.: Charsley, Graham, Lees, Yates

Tabellen

Powered by Labrador CMS