– Van Persie ut, Wilson inn

Mens Robin van Persie strever, scorer James Wilson på bestilling for U21-laget. Bør 18-åringen få sjansen mot Crystal Palace?

Publisert Sist oppdatert

Ut, spiller nummer 20. Inn, spiller nummer 49.

Det var spilt 81 minutter av Manchester-derbyet, og United måtte ha et mål. For to sesonger siden ville det vært utenkelig å ta Robin van Persie av banen når laget trengte et mål, men også Louis van Gaal har innsett at 31-åringen rett og slett ikke er like målfarlig som tidligere.

Det er vanskelig å konkludere med hva som feiler Van Persie, men statistikken viser uansett en markant nedgang (se link til venstre).

Derfor satte Van Gaal sin lit til at 18 år gamle James Wilson skulle sende United-fansen til himmels på søndag. Det gjorde han ikke i løpet av de ti minuttene han var på banen, men mandag kveld leverte han varene som vanlig da han scoret for U21-laget på sedvanlig Wilson-vis (se video nederst i artikkelen).

Med Falcao ute med skade spør engelsk presse seg nå om Van Gaal vil gi Wilson sjansen mot Crystal Palace på bekostning av Van Persie.

Nederlenderen er naturligvis en av Van Gaals største favoritter, og United-fansen kommer aldri til å glemme hvordan 31-åringen viste seg uunnværlig i gullsesongen 2012/13 med 30 scoringer, men hans nåværende form kan bare ikke ignoreres hevdes det fra britiske penner.

MENs David Lynch var til stede på mandagens U21-kamp mot Leicester, og har fulgt laget tett de siste sesongene. Han mener kampen mot Crystal Palace er det perfekte tidspunktet for å gi Wilson tilliten han fortjener.

“Dette er en fin mulighet for Van Gaal til å belønne Wilsons form. Hva annet kan du gjøre på det nivået enn å score mål, og det er det han har gjort. ”

David Lynch, MEN

– Han scorer mål så godt som hver gang han spiller på U21-nivå. Med tanke på hvordan han banker inn mål på mål på det nivået og Van Persie strever, mener jeg det er på tide at Van Gaal viser at han har den troen på ungdommen som alle snakket om da han kom til klubben, sier Lynch.

– Wilson har gitt Van Gaal en strålende sjanse til å kaste innpå en unggutt som virkelig fortjener sjansen.

– Selv om han scoret mot Chelsea spilte ikke Van Persie spesielt bra mot Chelsea, og i derbyet så vi det samme, selv om han kan forsvares med at han ble noe isolert.

– Dette er en fin mulighet for Van Gaal til å belønne Wilsons form. Hva annet kan du gjøre på det nivået enn å score mål, og det er det han har gjort.

Hva mener du? Bør James Wilson få sjansen på bekostning av en formsvak Robin van Persie mot Crystal Palace? Logg inn og si din mening!

Powered by Labrador CMS