Shaw og Matic til Dubai – duket for Garner-debut fra start?

Her er siste nytt om skadesituasjonen før torsdagens kamp i Europa League.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag skal United ut i kamp igjen – borte mot Partizan Beograd med avspark 18.55 skandinavisk tid.

David de Gea, Anthony Martial og Aaron Wan-Bissaka var tilbake etter skade mot Liverpool.

I tillegg var Phil Jones frisk nok til å ta plass på benken etter sitt skadeavbrekk. Han har fortsatt ikke spilt denne sesongen.

– Det ser bedre ut

Det betyr at det er Paul Pogba, Jesse Lingard, Luke Shaw, Nemanja Matic – og Axel Tuanzebe som skadet seg på oppvarmingen mot Liverpool – som nå er ute. I tillegg er langtidsskadde Eric Bailly og Timothy Fosu-Mensah fortsatt på sidelinjen.

– Jeg vet ikke helt hvordan det går med Axel (Tuanzebe), men Jesse (Lingard) er snart tilbake og Anthony (Martial) vil kunne spille mer etter hvert, sa Solskjær etter Liverpool-kampen.

– Mandag skal vi så ha nye undersøkelser for å se hvor lang tid det tar før Paul (Pogba) er tilbake, men Luke (Shaw) er ikke altfor langt unna. Så det ser bedre ut.

DET SER BEDRE UT: Solskjær om skadesituasjonen etter Liverpool-kampen.

De siste rapportene fra engelsk presse tyder imidlertid på at Shaw og Matic har reist til Dubai denne uka for å trene i varmt vær, for å se om det kan hjelpe dem. De skal være der frem til helga, og kan nok dermed defineres som uaktuelle både til Partizan-kampen, men også Norwich-kampen.

Garner bør ha en god sjanse

Uniteds nest kamp spilles altså torsdag kveld borte mot Partizan Beograd i Europa League, og i den grad man skulle tippe så blir det ikke akkurat toppet lag i den kampen.

Da United møtte AZ borte i forrige kamp gjorde Solskjær åtte endringer på laget fra forrige ligakamp.

Med alle Uniteds midtbaneskader (trolig Pogba og Matic også ute torsdag) så lukter det dermed en startplass for 18 år gamle James Garner i Serbia.

Det ville i alle fall være overraskende om både Fred og Scott McTominay spiller i Serbia bare tre dager før bortekampen mot Norwich.

Garner har kun ett eneste minutt med spilletid for førstelaget tidligere i karrieren (mot Palace under Solskjær forrige sesong), men har imponert for U23-laget og på Englands U19-landslag. Han var også med på Asia-turneen.

KOMMENTAR: Er Garner klar for større oppgaver?

Trolig flere unggutter igjen

Juan Mata, Mason Greenwood, Phil Jones og Sergio Romero var i tillegg til Garner alle ubenyttede reserver mot Liverpool, og kan nok ha et ordentlig håp om om å få spilletid.

Brandon Williams spilte hele bortekampen mot AZ, og kom innpå mot Liverpool på overtid. Han spiller nok fort også i Serbia.

LIGADEBUTERTE: Brandon Williams spilte sine første små minutter i Premier League mot Liverpool.

Angel Gomes og Tahith Chong var begge med i troppen mot Liverpool, men endte på tribunen. Gomes spilte fra start mot AZ, mens Chong fortsetter å være i nærheten av laget.

Hvis Solskjær ønsker å beskytte Premier League-laget så er det altså alternativer.

Så kan det jo også hende at Diogo Dalot er tilbake, selv om han ikke var med i troppen mot Liverpool, og så må det være et håp om at Axel Tuanzebes hofteskade ikke er alvorlig.

Det betyr i så fall at Solskjær kanskje har ti alternativer til førsteelleveren – om han «tør» og vil – og skadesituasjonen er slik vi håper.

10 mulige reserver fra start? Romero – Dalot, Tuanzebe, Jones, Williams – Garner – Chong, Mata, Gomes, – Greenwood

Og så må man vel anta at Anthony Martials comeback fortsetter med minst en omgangs spill i Serbia.

Powered by Labrador CMS