rashsan

– Nytt bud – Sancho kan bli United-spiller i løpet av få dager

Publisert Sist oppdatert

Onsdag kveld smalt det i fotballverdenen. Ikke i fotball-EM, men på overgangsfronten.

Da ble det plutselig et gjennombrudd i forhandlingene om Jadon Sancho.

Det var tyske BILD som var først ute med at United hadde lagt inn et bud på 85 millioner euro for 21-åringen. De mente at nå kunne alt skjer raskt, siden Dortmunds grunnkrav var 90 millioner.

Ifølge den tyske avisa kan Sancho nå bli United-spiller i løpet av få dager.

Like etter fulgte flere andre det hele opp – blant annet transferguru Fabrizio Romano.

Han bekreftet et United-bud på 85 millioner euro – og la til at United hadde lovet Dortmund en avtale hvor de også ville inkludere ulike klausuler for hva Sancho eventuelt oppnår som United-spiller.

sanchodo

Romano har lenge understreket at United og Sancho-leiren allerede er enige om spillerens personlige kontrakt, og at det nå «kun» trengs en avklaring på hvordan disse 85 millionene skal betales. Altså, hvor mye skal United betale nå og senere.

Fra Dortmunds side har dette snudd overgangssagaen fra usikkerhet og skepsis til en tro på at dette nå går. Dette ifølge Romano og også Jan Åge Fjørtoft – som fores fra tysk side i denne saken.

Flere engelske journalister meldte seg etter hvert også på med samme informasjon, blant annet pålitelige BBC, The Times, The Telegraph og også flere Sky Sports-journalister.

ESPNs United-journalist, Rob Dawson, melder at forskjellen mellom bud og krav nå bare er fem millioner pund, men at Dortmund også ønsker fire millioner i såkalte tilleggsutbetalinger.

BBCs United-reporter, Simon Stone, skriver også at Manchester City kommer til å få 15 prosent av Sanchos salgssum, siden de fikk med den klausulen da de solgte ham til Dortmund for åtte millioner pund i 2017.

United.no ble for et par uker siden fortalt fra våre kontakter i Manchester at det bare var å forberede seg på å se Sancho i United-rødt kommende sesong.

Så har det vært ulike rapporter internasjonalt i dagene etterpå, men United.no får sjelden så klare rapporter uten at noe faktisk skjer.

United har uansett ikke hatt tidsnød. Sancho vil nok ha noe ferie etter fotball-EM, slik at han trolig tidligst spiller i United-drakten nærmere august – hvis England henger med i fotball-EM også i noen av knockout-kampene.

Sancho har kun spilt sju minutter med EM-fotball for England så langt.

109 målpoeng på tre sesonger

At han likevel er en av Europas heteste spillere er det ingen tvil om.

Denne sesongen startet han noe tregt, men til slutt ble det 16 mål og 20 målgivende på totalt 38 kamper for Dortmund.

Forrige sesong ble det både 20 mål og 20 målgivende på 44 kamper, og sesongen før der igjen så ble det 13 mål og 20 målgivende på 43 kamper.

Totalt, de tre siste årene som 18-, 19- og 20- og 21-åring har han altså levert vanvittige 49 mål og 60 målgivende – totalt 109 målpoeng på 125 kamper i Bundesliga, nasjonale cuper og Champions League.

LES OGSÅ: – Jeg sier løp og kjøp. Han kan vinne Ballon d’Or

Uniteds håp er selvsagt at han kan gjenta en del av det han har levert i Bundesliga også i Premier League.

Dortmund reiser på sin sommerturné 23. juli, slik at en overgang må være i boks senest da.

Powered by Labrador CMS