sancho224

– Kanskje var det dette som var starten på Sanchos sesong

Publisert Sist oppdatert

Jadon Sanchos sesongstart har vært mye omtalt i engelsk presse.

Etter to målgivende pasninger og en spesielt bra 1. omgang mot Andorra – nummer 156 på FIFA-rankingen – får han imidlertid omtale i egne artikler og mye ros fra flere av de mest kjente engelske journalistene.

Den ene journalisten brukte imidlertid også sjansen til å rette kritikk mot Ole Gunnar Solskjær.

Det var hans to første målgivende pasninger denne sesongen.

– Jadon Sancho picks up the pace on shift to national service, skriver Henry Winter I The Times.

jasancho2
FEIRET: Sancho fant Chilwell som scoret, og England vant til slutt 5-0 i Andorra.

– Selv mot verdens 156. beste lag, på kunstgress på et skisted – så var dette en viktig mulighet for Jadon Sancho, og den nøye granskede United-spilleren leverte med to målgivende på 72 minutter.

– Han skapte så mye trøbbel for Chus Nugio med farten sin og en tunnel, at Andorra-spilleren avsluttet 1. omgangen med å forsøke å gå i en slåsskamp med ham.

– Etter 1-0-scoringen var lagkameratene like raske til å gratulere Sancho som Chilwell. De visste hvor mye dette betydde for kantspilleren i det som var 21-åringens første kamp for England siden straffebommen i EM-finalen.

– Så var det bare Andorra, men United vil håpe at reisen gjenoppliver Sancho.

Daily Mail gjør en større sak av at et Sancho-raid endte med at Andorras 41 år gamle forsvarsspiller, Ildefons Lima, måtte byttes ut etter en smell i hamstringen.

De ga ham en 8er på børsen, noe som kun ble slått av Phil Foden.

The Telegraph gir ham også en 8er, også her kun slått av Foden.

– Koste seg med friheten på venstrekanten, og skapte mål for Chilwell og Abraham. Kunne imidlertid ha vært kaldere da han ble provosert av Andorra-spillerne, heter det.

Avisas journalist, Jason Burt, har også en lengre sak om Sancho under tittelen: «Jadon Sancho rettferdiggjorde Southgates tro, men arbeid gjenstår for at han skal sikre seg en plass i VM-troppen».

Han påpekte, som Winter i The Times, hvor svake Andorra var, men la til:

– Sancho visste at han var under press. At oppmerksomheten var rettet mot ham. Han visste at hvis han ikke leverte mot en motstander som denne så kunne han fort være ute i kulda med England. Gareth Southgate hadde sørget for det presset. Han hadde advart ham, med å si at han var heldig som kom med i troppen.

– Men Sancho tok vare på sjansen. Kanskje var det dette som er starten på Sanchos sesong, og det skal Southgate ha æren for. Det handlet ikke bare om finter. Han leverte to målgivende, og det kunne vært flere.

– Snakker man med personer i engelsk fotball så er det tre unge spillere som sees på som generasjonstalent. Det er 18 år gamle Jude Bellingham, 21 år gamle Foden og Sancho. Det er imidlertid Sancho, som akkurat nå, har mest å bevise for å være en del av England-troppen – eller komme med til fotball-VM neste høst.

2021-22_travel_arsenal_sak_1200x650

– Han vet imidlertid at nå handler det om å levere som dette mer stabilt, skriver Burt.

The Guardians Barney Ronay skriver om det samme, at det var Foden og Sancho som skinte for England.

Ronay kommer uansett med et stikk til Solskjær og Uniteds trenerteam i sin sak.

– Det er lett å glemme at han bare er 20 (red: feil fra Ronay, Sancho er 21), og at i Dortmund så fikk han detaljerte instruksjoner om nøyaktig hvor han skulle løpe og hva slags kombinasjoner han skulle gjøre. Han blomstret med det, som unge spillere vil når de trenes godt.

– I United så ser han ut som det han er – en ny spiller som blir bedt om å finne opp sine egne mønstre mens han spiller, med en manager som ikke har noen spesiell forhistorie med å trene eller gjøre unge spillere bedre.

Powered by Labrador CMS