– Derfor er Sancho verdt ny overgangsrekord

Jadon Sancho er veldig ønsket av Bjarte Valen og Dag Langerød.

Publisert Sist oppdatert

Ole Gunnar Solskjær er ansatt som permanent manager, men hvordan skal United-troppen bygges videre?

Det er et av hovedspørsmålene blant United-fansen, og Supporterklubbens Bjarte Valen, Eivind B. Holth, Dag Langerød og Håkon Aaberge tok en intern diskusjon.

I løpet av de fire neste dagene får du våre meninger om behovet for forsterkninger på backene, stopperplass, midtbanen og i angrepet.

ONSDAG: Forsterkninger på stopperplass
TORSDAG: Høyreback-situasjonen
FREDAG: Den sentrale midtbanen
LØRDAG: Angrepsrekka

– En investering i langt perspektiv

– Sancho er det klare førstevalget i angrepsrekka, som høyre kant, selv om han blir svindyr.

Det sier Bjarte Valen.

– Det blir imidlertid en investering i et tiårsperspektiv. Da må vi tåle at det koster. Sammen med kreativiteten til Pogba, eventuelt enda en ny midtbanespiller, Martial på venstre, Rashford på topp og med Sancho på høyre kommer United i så fall til å ha et fryktinngytende, hurtig angrep – et angrep det vil lukte svidd av, fortsetter han.

Dag Langerød er helt enig.

– Det jeg har sett av 19-åringen, for Dortmund og nå sist for England, har vært meget imponerende og interessant. Vi har også hatt en ubalanse offensivt i mange år. Det kan ikke fortsette med å være slik at når motstanderne møter United så er trusselen fra høyresiden så godt lik null.

– Men tenk en høyreside med Diogo Dalot som offensiv høyreback bak Jadon Sancho, en ung engelskmann, som altså kjenner kulturen og også Manchester fra tiden sin i City, en høyrekant som faktisk kan gå av eller passere en motstander. Hvis det er mulig mener jeg vi bør vurdere å betale det som må til – selv om vi  da fort passerer 100 millioner pund og setter ny United-rekord på overgangsmarkedet, sier han.

ETTERTRAKTET: Dortmund sier foreløpig nei, nei, nei, men United og PSG skal være veldig interesserte.

– Ikke prekært behov…

Eivind B. Holth mener at det er en sentral midtbanespiller og stopper som er aller viktigst, men ønsker om mulig også en høyreback (se tidligere saker) og en høyre kant – hvis United får til det i sommer.

– Med tanke på den fotballen United har spilt under Solskjær så er ikke behovet for en ny angrepsspiller like prekært som det var under Mourinho. Rashford, Pogba, Lingard og Martial kommer alle til sin rett i 4-3-3-systemet. I tillegg blir det spennende å følge utviklingen til Chong, Gomes og Greenwood…

Da bryter Langerød inn.

– Det blir kanskje å banne i kirka, men jeg ville ikke turt å tenke på Chong og Gomes på førstelaget allerede nå. De har jo faktisk ikke vist noe hittil som skulle tyde på at de er klare. Min helt personlig mening er at Mason Greenwood er mer spennende enn begge to, mye på grunn av hvordan han fremstår mentalt, men han er altså bare 17 år. Chong fyller til sammenlikning faktisk 20 senere i år, sier han.

HET: Men Mason Greenwood er bare 17 år. Det er for tidlig å forvente store ting også på førstelaget.

Før Holth fortsetter om Sancho.

– Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Sancho virker å være øverst på ønskelisten. Lingard har løst oppgaven godt, men det vil utvilsomt være en fordel om Solskjær kan stille med en spiller med den samme uforutsigbarheten som Martial også på høyrekanten – en spiller som kan få noe til å skje.

– Ousmane Dembele er en liknende type, selv om han neppe er tilgjengelig. Gareth Bale hører fortiden til, sier Holth.

– Hva med Goncalo Guedes, bryter Bjarte Valen inn med.

– United var koblet til ham før han dro til PSG, og nåværende klubb Valencia kan fort bli presset til å selge om prisen er rett. Han er i utgangspunktet venstrekant, men har spilt på høyre tidligere og har et enormt toppnivå, sier Bjarte Valen.

Langerød har vært klar på at det for ham er ren og pur kvalitet som er det viktigste. Han ønsker ikke å gå lengre ned på ønskelista kun for å forsterke i én posisjon, så lenge det eventuelt er kvalitet å få i noen av hullene United må tette.

– En kjapp høyrekant med tekniske ferdigheter og som også leverer jevnt med målpoeng må inn.  Juan Mata er ingen høyrekant selv om han ofte har utgangspunkt der ute. Det samme gjelder egentlig Jesse Lingard. Slik stallen fremstår nå er nesten Romelu Lukaku det beste kortet på høyrekanten. Det sier mye.

– Jeg tror tiden er moden for å si takk og farvel til Mata. Sats heller på ungdommen som kommer bakfra, sier Valen.

BLIR ELLER DRAR? Juan Mata er foreløpig ikke blitt enig med United om en ny kontrakt, og United-tiden nærmer seg da slutten. Bjarte Valen mener at han får dra – og at man heller bruker ungdommen.

– Jeg har imidlertid ett lite tankekors ved Sancho, sier Langerød.

– Han har virket veldig bevisst og egentlig litt utålmodig hittil i karrieren, med tanke på at han dro så kjapt fra City da sjansen bød seg. Hvordan reagerer han hvis han ikke skulle bli fast fra starten av eller underveis i United. Tar han da opp hansken eller vil han da være en fyr som søker andre jaktmarker igjen?

Disse spillerne har vært koblet til United de siste ukene:

Jadon Sancho: Borussia Dortmund-spilleren har hatt en strålende sesong i Bundesliga, og imponerte også for England nå i mars, like etter at han fylte 19. Tyskerne har om og om igjen sagt at han ikke er til salgs, og at spilleren selv og alle involverte er klar over det. Så spørs det hvordan de reagerer hvis et kjempebud faktisk blir lagt inn.

Les også: Bundesliga-kommentator: – Bare å betale det som kreves

Gareth Bale: Blir jevnlig koblet til United, kanskje av gammel vane nærmest, siden de fleste troverdige journalister skriver at han nå ikke helt passer Uniteds overgangsprofil, siden han fyller 30 i juni og vil kreve en ukelønn på 400.000 – 500.000 pund.

Callum Hudson-Odoi: Chelseas 18-åring har slitt med tillit i London-klubben denne sesongen, selv om Bayern har vært interessert og han nylig også hadde en meget god debut for det engelske A-landslaget. Skal ifølge flere stå høyt på Uniteds liste, selv om Chelsea har uttalt at han ikke er til salgs. Kontrakten går ut sommeren 2020, men Chelsea ligger an til å få overgangsnekt i sommer – noe som kan gjøre en overgang vanskeligere.

SANCHO OG HUDSON-ODOI: Spilte i mars sammen på det engelske A-landslaget.

Wilfried Zaha: Den dribleglade Palace-kanten er igjen nevnt i Uniteds søkelys – etter at det altså gikk galt under ledelse av David Moyes og Louis van Gaal.

Douglas Costa: Den 28 år gamle brassen er ikke fast på laget i Juventus, og har tempo og tekniske ferdigheter til å gjøre at han jevnlig er koblet til United.

Powered by Labrador CMS