stokkesancho33345432

– Blir overrasket om Sancho ikke tar Old Trafford med storm

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke altfor mange nordmenn som har sett Jadon Sancho oftere enn Roar Stokke.

Det er i alle fall svært få, om noen, som har kommentert den nye United-spilleren oftere.

Mens veldig mange nordmenn ser en eller flere Premier League-kamper i helgene, så har Stokke, V Sport og Viaplay nemlig sendt Bundesliga de siste årene.

Nå har United hentet både Sancho og også Real Madrids Raphäel Varane, selv om sistnevnte ikke er endelig bekreftet siden han venter på visum og så må gjennom coronakarantene før han gjennomfører legesjekken og skriver under på United-kontrakten.

Tror på Sancho-suksess

– De fleste nå bruker jo en venstrebeint høyrekant, men Sancho er noe så sjeldent som en høyrefotet poenggarantist på høyrekant. Han er en typisk og klassisk United-kantspiller – kreativ, hurtig, teknisk god og har jo levert uvanlig høye målpoeng sin unge alder til tross, sier Stokke til united.no.

Det er vanskelig å krangle på det siste.

Forrige sesong startet Sancho tregt, men til slutt ble det 16 mål og 20 målgivende på totalt 38 kamper.

Sesongen før der igjen ble det både 20 mål og 20 målgivende på 44 kamper, og sesongen før der igjen så ble det 13 mål og 20 målgivende på 43 kamper.

Totalt, de tre siste årene som 18-, 19- og 20- og 21-åring har han altså levert vanvittige 49 mål og 60 målgivende – totalt 109 målpoeng på 125 kamper i Bundesliga, nasjonale cuper og Champions League.

olejad
KLAR FOR UNITED: Jadon Sancho da han satte underskriften sin på papiret tidligere i juli.

– Han er fantastisk i overgangsspillet og flink til å skape ubalanse på grunn av ferdighetene èn mot èn. Han er smart i boks og flink til å se lagkamerater i bedre posisjoner.

– Så skal dette nå overføres til United og Premier League. Det er heller aldri noen garantier selv på dyre spilleroverganger, men jeg blir svært overrasket om ikke Sancho tar Old Trafford med storm. Jeg mener at han har x-faktoren, selvtilliten og talentet. Nå er det opp til Solskjær å utnytte kvalitetene hans, sier han.

LES OGSÅ: Sancho kan fort bli Rashfords erstatter på venstrekanten

Spent på Varane

Stokke, som selv er tidligere fotballtrener på høyt nivå, er imidlertid noe mer usikker på Raphaël Varane.

– Jeg er todelt når det gjelder ham.

– Jeg har sett ham være majesteten av midtstopperne, sammen med Ramos på Real Madrid og Kimpembe for Frankrike, men jeg har også sett ham gjøre de merkeligste involveringene uten de to som makkere.

varrap
KOMMER TIL MANCHESTER: Raphaël Varane er ventet klar for United senest neste uke, etter at visum er i orden og coronakarantenen er gjennomført.

– En trygg Varane spiller på sine styrker, leser spillet, observerer og bruker farten til å løpe opp alt og alle, men midtstopperplassen er fotballens pardans. Det er plassen for komplementære ferdigheter. Som Van Dijk og Gomez i Liverpool i 2019/20 eller Stones og Dias i City forrige sesong. Èn må være leder.

– Må være stimulerende for gruppa

Av samme grunn er han noe avventende til hvordan de to kjøpene slår ut for United totalt sett. Konkurransen er uansett knalltøff.

– Det er imidlertid to sommerkjøp som gir konkurrentene beskjed om at United for alvor vil forsøke å tette luken opp til et seriegullet, begynner Stokke.

– Det er to kjøp i kategorien som skaper høye forventninger, men som også var nødvendige om luken til City skal tettes.

– De to kjøpene må imidlertid være svært stimulerende for resten av spillergruppen. Inn kommer det en ung talentfull spiller med masse energi, og en rutinert stopper som har vunnet VM med Frankrike og Champions League fire ganger med Real Madrid.

– Varane gir også Solskjær muligheten til å variere mellom to og tre stoppere, og med hans store fart, ligge høyere i banen med lavere risiko for å få kontringsmål mot.

– Harry Maguire har også tatt steg, er ledertypen, men om han sammen med Varane blir den forsvarslåsen som bringer seriegullet tilbake til den rød delen av Manchester, gjenstår å se. Det handler om utfyllende egenskaper, og det gjenstår det å se om de har, sier Stokke.

LES OGSÅ: Martial og Shaw tilbake, men 11 spillere ute eller usikre til ligastarten

Powered by Labrador CMS