rashfordsanchoogsemfinale

Ikke bekymret for EM-hets: – Jadon og Marcus er begge sterke karakterer

Publisert Sist oppdatert

Søndag kan potensielt Jadon Sancho få sin første start for Manchester United.

Han hadde en vanskelig sommer med bom i straffekonkurransen i EM-finalen på Wembley, og supportere av lag som City og Leeds sang i forbindelse med første serierunde om at Sancho og Rashford hadde «sviktet landet sitt».

United har tidligere, mens Solskjær selv var en spiller i klubben, opplevd at United-spillere ble syndebukker etter sluttspill (David Beckham og Cristiano Ronaldo ble utsatt for mye hets og buing etter henholdsvis VM 1998 og VM 2006). På del to av pressekonferansen før Southampton ga Solskjær uttrykk for at han ikke er spesielt bekymret for hvordan dette vil gå.

– Når det gjelder hvordan vi håndterer det, så er det ikke noe problem. Jadon og Marcus er begge sterke karakterer.

Manchester United v Leeds United - Premier League
DEBUTERTE MOT LEEDS: Jadon Sancho fikk oppleve hets fra Leeds-fansen, men Ole Gunnar Solskjær er ikke så bekymret for det som er i vente.

– Vi vet at som klubb så må en noen ganger være sterk. Måten manageren [Sir Alex Ferguson] håndterte Becks-situasjonen var den riktige prototypen. Vi kommer til å beskytte ham, jeg kommer til å beskytte ham. Det er absolutt ikke noe problem.

– Når en reiser på bortebane, si med Cristiano og Becks, så er det ikke bare fordi du har gjort noe galt at de buer, det er også fordi de er redde for deg. Becks håndterte det på sin egen måte: «Jeg skal vise dere, jeg vil bevise hvor god jeg er».

– Det er en Manchester United-spillers karaktertrekk, å gå gjennom vanskelige tider, og fortsatt vite at du har lagkameratene dine, og at de passer på deg.

Solskjær håper uansett at Sancho ikke får oppleve like mye hets som Beckham og Ronaldo gjorde, og kanskje gjør også stemningen rundt England-laget i sommer at det kan bli noe annerledes.

– Jeg forventer ikke at det vil skje med altfor mange fans. Flere av dem er mer respektfulle, og støtter landet ditt. En har sett støtten i noen klubber til spillerne som har vært modige nok til å gå frem [for å ta straffespark] for landet sitt. Theodore Roosevelts «Man in the Arena» resonnerer for meg i denne situasjonen, sa Solskjær om talen som sa at det er bedre å være involvert i det som skjer enn å være en kritiker.

BLI MED PÅ TIPP LAGET: Vis at du skjønner best hvilke spillere Solskjær velger, tipp resultatet og vær med i kampen om premier verdt 70 000 kroner denne sesongen. 

Manchester United Training Session
TROR SANCHO VIL TAKLE DET FINT: Ole Gunnar Solskjær.
Powered by Labrador CMS