Rashy (3)

Manchester-befolkningen tar til motmæle mot den rasistiske hetsen

Publisert Sist oppdatert

Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka, tre av Englands innbyttere, bommet på straffespark i straffekonkurransen i EM-finalen.

Alle tre har mottatt apeemojier og andre rasistiske kommentarer på Instagram i ettertid.

Politiet har fått med seg hetsen, og skal etterforske det.

Englands fotballforbund har publisert en offisiell uttalelse om hvor forferdet de er, og at de vil gjøre alt de kan for å støtte de involverte spillerne, mens de oppfordrer til tøff straff til alle ansvarlige.

– Vi kan ikke være mer tydelige om at enhver person som står bak slik avskyelig oppførsel ikke er velkommen til å følge laget, heter det også i uttalelsen.

Rasistisk vandalisering av Rashford-veggmaleri

Kort tid etter kampslutt ble det utført rasistisk hærverk på veggmaleriet av Marcus Rashford i Withington i Manchester.

Politiet i Manchester har bekreftet at de har startet etterforskning.

– Dette er skammelig oppførsel, og vil absolutt ikke bli tolerert. Hatkriminalitet i enhver form er fullstendig uakseptabelt, og ikke velkommen her i byen vår, sier Paul Savill fra Greater Manchester Police.

I etterkant har hærverket blitt dekket med påklistrede plastposer. Lokalbefolkningen i Manchester har senere kommet til og dekket disse med hjerter og lapper, for å vise støtte til Rashford.

«Du er helten min» står det på en lapp, mens «rollemodell» står på en annen. På en tredje lapp står følgende: «Kjære Marcus, vit at du er så sett opp til og at folk ser til deg for inspirasjon».

Mural Of Marcus Rashford Defaced In Manchester After Euros Loss
STØTTE: Folket i Manchester svarer det hatefulle hærverket på veggmaleriet av Marcus Rashford med kjærlighetsfylte meldinger til United- og England-spilleren.
Powered by Labrador CMS