– Det får meg til å innse at verden har forandret seg litt

Publisert Sist oppdatert

I den siste utgaven av Utd Unscripted-artikkelserien på Manchester Uniteds nettside forteller Jackie Groenen litt om egen vei til en profesjonell fotballkarriere – og om følelsen av å se folk som har på seg drakter med «Groenen 14» på ryggen.

– Vet dere en ting som alltid setter meg litt ut? Når jeg ser unger med navnet mitt på drakta.

GROENEN 14 PÅ DRAKTA: Jackie Groenen liker å se eget navn bakpå draktene til unger. Her er Groenen sammen med Kirsty Hanson under søndagens 3-0-seier mot Aston Villa.

– For meg er det bare en sprø følelse, for da jeg var yngre så ville jeg ikke engang ha tenkt på å skaffe en fotballdrakt med en kvinnelig spiller på ryggen. Det var ikke engang en ting. For meg var det alltid Johan Cruyff eller Wesley Sneijder bakpå drakta.

– Når jeg ser det nå, enten det er mitt navn eller navnet til en av lagvenninner som er bakpå en drakt, så er det øyeblikk hvor en innser at wow, disse ungene vet hva de ønsker å være nå. De ønsker å gjøre dette. Nå ser jeg til og med små gutter med navnene våre på ryggen, og det får meg til å innse at verden har forandret seg litt.

Les hele teksten her.

Groenen har blitt en populær spiller på Uniteds kvinnelag etter at hun signerte for Manchester United i 2019, og denne sesongen har hun tatt store steg videre, og vært en av Uniteds aller beste spillere i jakten på en Champions League-plass.

LES OGSÅ: Tre mål, tre poeng og tre ulike målscorere

GROENENS HELT: Johan Cruyff var gjerne mannen Jackie Groenen hadde bakpå drakta da hun var liten, selv om legenden avsluttet spillerkarrieren flere år før Groenen ble født.
Powered by Labrador CMS