Tre mål, tre poeng og tre ulike målscorere

United vant komfortabelt 3-0 hjemme mot Aston Villa.

Kampen om den ekstremt viktige tredjeplassen kommer trolig til å stå mellom United og Arsenal, og United har ikke råd til å gi bort poeng mot de mindre lagene om det skal være sannsynlig med Champions League-spill neste sesong.

Derfor var det veldig gledelig søndag ettermiddag med en komfortabel 3-0-seier mot Aston Villa for et United-lag preget av mange skader på nøkkelspillere.

Målene ble scoret av Kirsty Hanson, Jess Sigsworth og kaptein Katie Zelem.

VANT: Casey Stoneys Manchester United.

Rotete start på kampen

Før to minutter var spilt lå Amy Turner nede etter å ha fått en smell, og vi trengte ikke akkurat flere skader. Nøkkelspillere som Leah Galton, Alessia Russo, Lauren James, Tobin Heath og Christen Press er ute med skader, og det var ikke plass til flere viktige spillere på skadelista.

Heldigvis kunne Turner fortsette, men United så i starten ut til å være preget av å mangle så mange gode spillere.

Det var en rotete åpning, hvor begge lag slurvet en del, og hvor Uniteds sjanser ikke var store nok til at det var åpenbart at en ville få hull på byllen i løpet av førsteomgangen.

Så kom målet

Da Villa møtte United-konkurrent Arsenal sist helg, så brukte The Gunners nesten en time før de scoret det første målet i det som til slutt ble en 4-0-seier.

Her gikk det litt raskere for United, heldigvis. I kampens 27. minutt dunket Kirsty Hanson inn 1-0 med et flott langskudd som gikk via tverrliggeren og inn, men det skal også nevnes at hun fikk litt hjelp.

For det første fikk hun ballen servert av en motstander, og for det andre gikk skuddet via en Villa-spiller før den gikk inn. Uansett var det 1-0, og det var vel egentlig også fortjent siden United hadde vært det beste laget.

DUNKET INN 1-0: Kirsty Hanson.

2-0 før pause

United var det beste laget i resten av omgangen også, og det var ikke noen stor overraskelse da United økte til 2-0 noen minutter før pause.

Jackie Groenen ble felt ute på høyresiden, og Lucy Staniforth skulle ta frisparket. Staniforth – som nettopp har vært skadet, men som her startet sin første ligakamp for United – slo et meget godt frisparkinnlegg, og inne i feltet steg Jess Sigsworth til værs, og hun stanget inn 2-0 for United.

Dermed hadde United en relativt komfortabel ledelse å ta med seg inn i andreomgangen.

HEADET INN 2-0: Jess Sigsworth.

Kapteinen punkterte

Det skjedde egentlig ikke så mye lenge i andreomgangen.

Ella Toone hadde en stor sjanse etter forarbeid fra Sigsworth, men så stoppet sjansene egentlig litt opp for United, i alle fall de store.

Med litt mindre enn en halvtime igjen av kampen byttet Casey Stoney ut Toone og Staniforth, og byttet inn Ivana Fuso og Hayley Ladd. Sistnevnte har leverte en del målpoeng denne sesongen, og slo til med en ny målgivende pasning her.

Hun slo i det 73. minutt nemlig et fint innlegg som ble headet inn i mål av midtbanekollega Katie Zelem, og dermed stod det 3-0 til United.

KAPTEINSCORING: Kaptein Katie Zelem smiler etter å ha scoret kampens tredje mål.

Flere bytter på slutten

På slutten skjedde det ikke så mye, annet enn at Maria Thorisdottir og Jane Ross kom inn for Amy Turner og Jackie Groenen, mens 17 år gamle Carrie Jones fikk sin United-debut da hun erstattet Jess Sigsworth i sluttminuttene.

Det endte 3-0.

Seieren gjør at United ved kampslutt var ni poeng fremfor Arsenal – men Arsenal har to færre kamper spilt (og er ventet å vinne hengekampene), og skal også møte United på hjemmebane. Arsenal må slik sett bli sett på som en minst like stor favoritt som United til den viktige tredjeplassen ennå. Se tabellen her.

Manchester United 3–0 (2-0) Aston Villa

Leigh Sports Village
Women’s Super League

Mål: 1-0 Kirsty Hanson (27.), 2-0 Jess Sigsworth (43.), 3-0 Katie Zelem (73.).

Manchester United: Mary Earps – Martha Harris, Amy Turner (Maria Thorisdottir, 79.), Millie Turner, Ona Batlle – Katie Zelem (C), Jackie Groenen (Jane Ross, 79.) – Ella Toone (Ivana Fuso, 62.), Lucy Staniforth (Hayley Ladd, 63.), Kirsty Hanson – Jess Sigsworth (Carrie Jones, 88.).
Ubenyttede innbyttere: Fran Bentley, Tara Bourne.

LIVE:

1: Kampen er i gang. Lucy Staniforth, som for første gang starter en ligakamp for United, sparket kampen i gang.

2: Amy Turner fikk seg en smell nå da hun taklet ballen tilbake til Mary Earps (som har bursdag i dag, for øvrig – gratulerer med 28-årsdagen, Mary!), men det ser ut til at Turner kan fortsette.

7: United klart best i åpningen hittil, men ingen sjanser foreløpig.

7: Lucy Staniforth slår et hjørnespark til Ella Toone på bakerste, som slår ballen i retning mål, men keeper redder så vidt, og får frispark etter en tøff duell med Amy Turner (de fleste dueller med Amy Turner er for så vidt tøffe).

17: Det er en ganske rotete kamp, ikke spesielt velspilt. Mange dødballer, og litt for mye slurv. Viktig å få det første målet her.

27: MÅL! Kirsty Hanson dunker ballen i mål via tverrliggeren etter å ha fått ballen fra en motspiller. Flott langskudd! Og litt hell også, siden den gikk via en motspiller 1-0.

33: Brukbare muligheter for United. Først får Sigsworth sjansen fra kort hold etter å ha blitt spilt gjennom, men keeper er fint ute for å blokkere, og så hadde Staniforth et OK skuddforsøk fra distanse rett etterpå.

41: Målscorer Kirsty Hanson ligger nede etter å ha fått en smell i hodet fra foten til en motstander. Ser ut til å kunne fortsette.

43: MÅL! 2-0, Jess Sigsworth! Stanger ballen i mål på glimrende vis etter et fint frisparkinnlegg av Lucy Staniforth.

PAUSE. United leder 2-0 til pause.

46: Andre omgang er i gang. Villa har gjort to bytter, mens United stiller uforandret fra førsteomgangen.

49: Ella Toone burde kanskje satt 3-0 nå etter glimrende forarbeid av målscorer Sigsworth. Traff ikke ballen skikkelig.

59: Zelem-hjørnespark av det farlige slaget, men det eneste som havnet i nettmaskene var Amy Turner. Groenen med lovende skudd rett i etterkant, men en Villa-spiller får blokkert.

62: BYTTE: Ivana Fuso kommer inn! Spennende at hun får rundt en halvtime. Ut går Ella Toone.

63: BYTTE: Hayley Ladd kommer inn for Staniforth. To tidligere Birmingham-spillere der, så begge er nok lystne på en seier mot Aston Villa.

73: MÅL! Katie Zelem header inn 3-0. Flott innlegg av innbytter Hayley Ladd.

79: BYTTER: Maria Thorisdottir og Jane Ross kommer inn for Amy Turner og Jackie Groenen. Det ser ut som om Turner får behandling etter byttet, uten at det ser ut som noe som skal ha betydning for den kommende toppkampen mot Arsenal.

88: BYTTE: 17 år gamle Carrie Jones kommer inn for Jess Sigsworth. Det er hennes United-debut.

90+1: Det er lagt til tre minutter på Leigh Sports Village.