Crompton: Vil savne Johnny

– Det burde ikke være noe sjokk i vår alder, men dødsfallet kom som det uansett. Jeg kommer til å savne Johnny (Morris), sier Jack Crompton til united.no.

Publisert Sist oppdatert

Spilleren som ble presentert i et eksklusivt intervju i United-Supporteren nr 4 i 2007-2008 sovnet stille inn 7. april. Johnny Morris var en av heltene fra FA-cupfinalen 1948, Uniteds første trofé siden ligagullet 1911, og samtidig den første pokalen under Matt Busby. Mer enn 300.000 mennesker møtte heltene da de kom tilbake fra 4-2-seieren over Stanley Matthews, Stan Mortensen & Co i Blackpool. I en tid der lagene spilte med fem mann i angrep var Morris en av de fem på topp, men samtidig er det blitt sagt at han var «Paul Scholes av sin tid». En beskrivelse som neppe gjør skam på noen av dem. Morris gjorde 35 mål på sine 93 United-kamper, men forlot klubben allerede som 26-åring i 1949, angivelig etter en krangel med Matt Busby (som også kunne være nådeløs).

Men Morris’ desidert største triumf var FA-cupfinalen 1948, da United snudde 1-2 til 4-2-seier. Den eneste av de 22 spillerne (ingen reserver den gangen) som spilte på Wembley den ettermiddagen som fortsatt lever er Jack Crompton. Keeperen som senere ble trener i United, og som i sitt 90. år, nesten er uforskammet sprek.

– Det er utrolig å tenke på at jeg er den eneste av de 22 spillerne som spilte 1948-finalen som fortsatt lever. Jeg takker den gode Gud, og håper at Han venter ennå en liten stund før jeg blir hentet hjem, sier Crompton til united.no.

89-åringen legger ikke skjul på at det er tungt å miste sin gamle kamerat Johnny Morris, som sovnet inn 87 år gammel. Sted og dato for begravelsen er ikke klart, men Crompton sier han vil gjøre sitt ytterste for å vise sin respekt for sin gamle kamerat.

– Syv av oss elleve som vant 48-finalen var Manchester-gutter. Jeg kom fra Hulme, og Johnny vokste opp nord for Prestwich. Det var en veldig sammensveiset gjeng, og jeg kommer til å savne ham.

Sammen min sin kone Sheila er Jack Crompton fast inventar på tribunen i Altrincham når Uniteds reservelag spiller hjemmekamper. Så også så sent som 7. april da United slo City 3-1.

– Jeg hørte noen si at vi ikke spilte så bra som vi bruker, men til det svarer jeg at mot City spiller det ingen rolle hvordan vi spiller så lenge vi vinner!. Ordene kommer fra en engasjert Crompton.

Jack Crompton er United-supporter på sin hals. Dersom du ringer Crompton hører du ikke «pip-pip» før røret blir tatt av, men i stedet «Glory glory Man United». Mannen som sier konsekvent «vi» tror vi får en vakker vår.

– Jeg tror vi vinner ligaen og jeg tror vi vinner FA-cupen. Europacupen blir verre, men hvis vi skulle komme til finalen er det definitivt en fordel å møte Barcelona eller Real Madrid bare i én kamp i stedet for hjemme/borte, sier Crompton til united.no.

– Jeg har en god følelse for denne våren, smiler Jack Crompton.

United-legenden som er i sitt 90. år, og som fortsatt er «still going b».

Powered by Labrador CMS