Stam støtter rekrutteringen

Jaap Stam mener det er helt riktig å bringe inn tidligere som Paul Scholes og Ryan Giggs på trenersiden.

Publisert Sist oppdatert

Akkurat som tidligere United-spillere som Mike Phelan, Brian McClair og Nicky Butt har blitt tilbudt ulike roller i sin gamle klubb, vil også Ryan Giggs og Paul Scholes få sjansen som trenere i fremtiden.

I tillegg er det stadig snakk om at David Beckham og Neville-brødrene skal returnere, og dermed er plutselig kjernen av "Class of 92" samlet sammen igjen.

Ideen med å bruke tidligere spillere til å utvikle klubben videre kommer fra Nederland, nærmere bestmemt Amsterdam. Det vet Jaap Stam alt om.

– Ajax ønsker å konsentrere seg om juniorlagene i tillegg til at de vil bringe inn tidligere spillere slik at de kan jobbe med ungguttene og på den måten gjøre dem bedre og utvikle dem raskere slik at de kan gå inn på førstelaget tidligere, sier Stam til ManUtd.com.

Stam trer selv inn i en rolle i Ajax denne sommeren etter å ha vært en tid i FC Zwolle som assistenttrener. Der møter han blant annet tidligere lagkamerater som Edwin van der Sar, Marc Overmars, Denis Bergkamp og Frank de Boer.

Den tidligere stopperkjempen er ikke i tvil om at spillere som Paul Scholes og Ryan Giggs vil ha mye å bidra med på sidelinjen.

– Det er jeg helt sikker på. Med kunnskapen de har om hva du bør gjøre på banen kan de hjelpe spillere i spesifikke situasjoner og forklare dem.

– Jeg tror spillere utvikler seg enda raskere dersom de får hjelp av erfarne spillere i tidlig alder.

Stam understreker imidlertid at det ikke er en enkel oppgave å gå fra å være spiller til å bli trener.

– Mange spillere sier at de ikke vil prøve seg som trenere. Da jeg fortsatt spilte sa jeg alltid at jeg ikke ønsket å bli trener på grunn av alt presset som følger med og fordi du må jobbe veldig, veldig hardt.

– Du skal ikke bare se på én spiller. Du skal se på alle spillerne, motstanderen og alt annet. Det er veldig vanskelig.

– Men da jeg var tilbake på banen igjen ble jeg vandt til det og fikk en god følelse. Rådene jeg ga de unge spillerne gjorde det enklere for dem og det ga en god følelse. Før du vet ordet av det jobber du med å forbedre deg som trener.

– Jeg liker å gjøre det og du vet aldri hvordan det vil gå. Du kan si at du ikke skal gjøre det og så ender det med at du trives med det likevel. Det var det som skjedde med meg.

Powered by Labrador CMS