Fikk beskjeden på en bensinstasjon

Jaap Stam forteller om dagen Sir Alex Ferguson bestemte seg for å selge ham.

Publisert Sist oppdatert

Konflikten mellom Stam og Ferguson har vært kjent lenge. Ferguson var ikke fornøyd med det som ble skrevet i Stams biografi og bestemte seg for å selge midtstopperen i 2001. Nå har Stam fortalt The Mirror hva som skjedde da han ble enig om å dra til Lazio:

– Jeg skjønte tidlig at United ville selge meg, fordi de trengte også pengene. En morgen fortalte jeg Ferguson hva jeg følte og forlot treningsfeltet. På vei hjem fikk jeg en telefon fra Fergusons sekretær. Hun fortalte meg at han ville snakke med meg, og han tok telefonen, sier nederlenderen.

– Ferguson spurte hvor jeg var. Jeg svarte at jeg var på en bensinstasjon like ved der jeg bodde. Sir Alex ba meg om å vente der og satte seg i bilen. Han parkerte på bensinstasjonen og satte seg i bilen min.

– Der fortalte han meg at jeg måtte bli solgt og spurte om jeg vennligst kunne dra til Lazio. Der og da svarte jeg at det var greit. Én samtale i en bil på en bensinstasjon i Manchester var nok. Når jeg tenker tilbake på det nå, synes jeg det er utrolig. Jeg lot det skje mot meg, sier Stam.

Nå sikter 40-åringen mot å bli manager selv. Han forbereder seg til UEFAs managerkurs og drømmen er klar:

– Jeg ønsker å dra tilbake til England og være manager der, sier han.

Powered by Labrador CMS