99-heltene mimrer

Heltene fra finalen på Nou Camp mener det må en blanding av flaks og dyktighet til for at trippelen fra 1999 skal gjentas.

Publisert Sist oppdatert

26. mai er det 14 år siden United vant den historiske Champions League-finalen på Nou Camp mot Bayern München på overtid. Finaleseieren kronet den fantastiske 99-trippelen – en bragd mange, Sir Alex inkludert, mener aldri vil gjentas.

Dagen før jubileet slo samme Bayern München deres tyske rivaler, Borussia Dortmund, i 2013-finalen på Wembley.

Laget fra 1999 må finne seg i at alle versjoner av Manchester United måles opp mot dem. I år var det flere som mente at United kunne være kapable til å gjenta bedriften fra 1999, men det skjedde altså ikke.

– Hvert år begynner folk å snakke om det i januar, sier Teddy Sheringham som scoret 1-1 målet på Nou Camp til ManUtd.com.

– Med en gang et lag kommer seg gjennom tredje runde av FA-cupen begynner alle å snakke om det. Men da er det fortsatt er en lang vei igjen å gå.

– Vi fortjente det virkelig, men du skal ha litt flaks også. De tre siste kampene måtte vi slå Tottenham i ligaen, vinne finalen i FA-cupen og så Champions League-finalen.

Sammen med andre 99-helter som Ronny Johnsen og Jaap Stam skal Sheringham spille legendekamp på Old Trafford mot et sammensatt lag av tidligere Real Madrid-stjerner søndag 2. juni.

– Trippelen er noe veldig spesielt. Vi kom så mange ganger tilbake fra 0-1 fordi vi hadde troen og evnene til å vinne. Det var en veldig, veldig spesiell sesong for oss og selvfølgelig for klubben, sier Ronny Johnsen.

– Jeg spilte alle kampene i 1999 og så var jeg ute i ni måneder eller noe. Jeg fortsatte å spille selv om jeg hadde kneproblemer og egentlig trengte operasjon. Det tok en stund å komme tilbake, men jeg rakk det akkurat i tide til å vinne ligaen igjen, så det var ganske morsomt!

Også Jaap Stam mener det er en blanding av flaks og dyktighet som må til.

– Det er veldig vanskelig å klare det. Noen ganger trenger du litt flaks også. På den tiden, akkurat som nå, hadde vi et fantastisk lag og vi jobbet veldig hardt hver eneste kamp, sier Stam.

– Det som var vår største fordel var at alle ønsket å vinne trofeer, jobbe hardt for det og aldri gi opp.

– Jeg har bare lykkelige minner fra den tiden, avslutter Stam.

Powered by Labrador CMS