– Fantastiske RvP

Ex-Red Jaap Stam hyller sin landsmanns bidrag i United-trøyen.

Publisert Sist oppdatert

40 år gamle Stam hadde selv en særdeles vellykket, men dessverre så altfor kort, United-karriere etter overgangen fra PSV Eindhoven i 1998. Uttellingen til midtstopperkolossen var det ingenting å si på, ettersom hans første sesong endte med trippeltriumf og de to neste (og siste) med ligamesterskap.

Deretter, i august 2001, i kjølvannet av noen kontroversielle avsløringer i biografien Head to Head, skar imidlertid forholdet til Sir Alex Ferguson seg helt, og Stam ble solgt til italienske Lazio.

Siden den gang er forholdet til Ferguson for lengst blitt reparert, og det nærmer seg til og med comeback på Old Trafford for den tidligere så «fortapte sønn». Stam har nemlig takket ja til å være med på det såkalte «legendelaget» som skal møte gamle Real Madrid-stjerner den 2. juni.

– Selv om jeg har hørt folk prate om det, har han jo scoret flittig tidligere, sier Stam.

– Verdensklasse

– I det hele tatt har han gjort sakene sine veldig bra helt fra dag 1, da han kom hit. Og, så snart han får sjansen, kommer han igjen til å score mange mål for United. For Robin er en spiller i verdensklasse. Han nyter respekt hos alle for det han har utrettet i England siden han forlot Nederland (i 2004).

– Robin har vært veldig viktig for United. Det er vanskelig for en angriper å score mål i hver eneste kamp og å utnytte enhver sjanse han får. Slikt skjer da heller ikke. Motstanderne kjenner alltid angripernes kvaliteter. Så når Van Persie først scorer, markeres han snart av to forsvarsspillere, bare for å gjøre det vanskeligst mulig for ham.

– Men det spiller ingen rolle om han tiltrekker seg all oppmerksomhet fra forsvarerne. Om bare andre spillere scorer målene, slik de har gjort, er jo alt greit.

Powered by Labrador CMS