– Gi ham tid og troféene kommer

Den gamle stopperkjempen Jaap Stam råder United-fansen til å være tålmodig med Louis van Gaal.

Publisert Sist oppdatert

Stam spilte for Van Gaal da United-manageren hadde sin første periode som nederlandsk landslagssjef. Stam mener historien viser at Van Gaal vil lykkes dersom han får tid til å iverksette sine planer.

– Forstår kritikken

FA Cup 1999
STABIL: Jaap Stam var en svært viktig brikke for Sir Alex Fergusons United.

– Jeg spilte under Van Gaal på landslaget. Han er en veldig god manager. Han har vist i Ajax, Barcelona og Bayern München at han vil få resultater og vinne troféer dersom du gir ham tid så, sier Stam til Daily Mail.

Likevel sier Stam at han forstår United-fansens frustrasjon over spillestilen til Van Gaals United.

– Men fotballen har endret seg. Det er lett å snakke om det som skjedde for 15-20 år siden, men mange trenere tenker langt mer taktisk nå for å få resultater fordi det er mye mer penger som står på spill, sier Stam

– Har intet forhold til Ferguson

Jaap Stam hadde valget mellom å komme til United eller Liverpool i 1998 og ble en nøkkelspiller for Sir Alex Ferguson.

Stam var verdens dyreste, og i manges øyne verdens beste, forsvarsspiller i de tre årene han var i United og særlig i den magiske «Treble-sesongen» 1998/99 var den nederlandske kolossen bunnsolid for United.

Men etter Stams biografi med påfølgende avisartikler ble forholdet mellom Stam og Ferguson anstrengt. Det hele kulminerte med at Ferguson informerte Stam på en bensinstasjon at nederlenderen skulle selges til Lazio.

vangaalmidt
PRESSET: Louis van Gaal har et betydelig press på seg før avslutningen på inneværende sesong.

Nå røper Stam forholdet mellom han og Ferguson er ikke-eksisterende.  

– Mitt forhold til Sir Alex? Det er ikke noe forhold. Da jeg spilte for Ajax i en vennskapsturnering i 2006 var det første gangen vi så hverandre etter at jeg hadde blitt solgt. Du kunne føle at det var en spenning. Jeg var kaptein for Ajax og Sir Alex var der sammen med noen fra styret til United. Vi tok hverandre i hånden og utvekslet noen fraser og så gikk vi hver til vårt, sier Stam.

Sir Alex Ferguson har i ettertid sagt at han solgte Stam etter en skadeperiode fordi han var redd nederlenderen hadde mistet litt av farten, men innså i ettertid at salget av Stam var en av hans største tabber som United-manager.

Powered by Labrador CMS