Ryktesaker, uke 42

Nye rykter om saudiarabisk bud på gang.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 21. oktober:

12.54: Daily Mirror har i sin søndagsutgave en sak om at den saudiarabiske kronprinsen Mohammad bin Salman klargjør et bud på rundt £4 millarder for å kjøpe United.

Kronprinsen skal være bestemt på å investere i United.

Saken er ikke skrevet av en de journalistene med mest tyngde når det gjelder United-stoff, og det kan i tillegg påpekes at det kan være lurt å lese vår egen Bjarte Valens kommentar om disse ryktene – han mener nemlig at det er liten grunn til å tro på at dette stemmer.

Fredag 19. oktober:

22.00: Mot Newcastle fikk han en etterlengted opptur, men Anthony Martial ønsker likevel å forlate United etter denne sesongen, skriver Mirror.

Martials kontrakt med United går ut etter denne sesongen, men United har opsjon på å forlenge den med ytterligere ett år.

09.00: Det er flere som har fått med seg misnøyen fra Sánchez-leieren.

The Times skriver mye av det samme som Mail, men her er fokuset på at Sánchez er lei av Mourinhos taktiske vurderinger, som også innebærer av chileneren har fått mindre spilletid de siste kampene.

Avisen skriver at agenten til Sánchez, Fernando Felicevich, står parat til å snakke med andre klubber hvis situasjonen fortsetter. 

08.00: Alexis Sánchez har til gode å vise seg fra sin beste side i United-drakten, og nå skriver Daily Mail at representantene til chileneren allerede har sondert terrenget i Europa – i første omgang for å se om det finnes noen interessenter der ute.

Bruddet med kjæresten Mayte Rodrigruez tidligere i sommer nevnes som en av grunnene til at Sánchez ikke har vært på sitt beste for United.

Torsdag 18. oktober:

20.15: United skal ha ifølge RMC – gjengitt av Sport Witness – ha gitt flere kontraktstilbud til Anthony Martial den siste tiden, men alle er avvist. United vil fortsette å prøve utover høsten. Martials kontrakt går ut neste sommer, selv om det er viktig å legge til at United har opsjon på en forlengelse til 2020.

Det skal nevnes at RMC har vært veldig tidlig ute på andre Martial-nyheter, og vel må betegnes som generelt svært informerte. Sannsynligvis dreier det seg om god kontakt med Martials agent.

10.15: Engelske medier har skrevet om Luke Shaw og hans nye kontrakt i flere dager. Nå skal José Mourinho ha gitt avtalen grønt lys. Venstrebacken vil tjene 190.000 pund i uka i sin nye avtale.

10.10: Ansettelsen av en sportsdirektør kommer neppe til å skje så lenge José Mourinho er United-manager. Det skriver Daily Mail. Avisen skriver ingenting om årsaken, men hevder at den første sportsdirektøren i klubbens historie kan rekrutteres fra egne rekker. Men det skal altså ikke skje før Mourinho er ferdig en gang i fremtiden.

08.30: Italienske La Gazetta skriver at Inter-stopper Milan Skriniar er åpen for en overgang til Premier League. Både Manchester United og Manchester City skal være interessert.

08.25: At José Mourinho ønsker seg en ving er ingen hemmelighet. Steven Bergwijn skal være det siste navnet på portugiserens ønskeliste. Ifølge De Telegraaf hadde både United og Liverpool representanter på tribunen i PSVs Champions League-oppgjør mot Inter tidligere denne måneden. Bergwijn har scoret fire mål på ti kamper i Nederland denne sesongen og debuterte på landslaget mot Tyskland i helgen. 21-åringen signerte ny kontrakt med PSV så sent som i juni.

08.20: I Barcelona-garderoben skal ryktene om at Paul Pogba kan være på vei til klubben ha blitt tatt imot med glede. Daily Mail skriver at ikke bare franskmannens venner i den katalanske byen, Samuel Umtiti og Ousmane Dembele, men også innflytelsesrike spillere Lionel Messi og Gerard Pique krysser fingrene for at Barcelona kjøper Pogba. Trener Erneste Valverde skal også være positiv. Det er derimot ikke alle medlemmene av speiderteamet, som frykter 25-åringen tar for stor risiko til å passe inn i lagets tiki-taka-filosofi.

Samtidig har Hugo Lloris uttalt at hans franske landslagskamerat blir urettferdig behandlet i mediene på grunn av prislappen Manchester United betalte for ham.

Onsdag 17. oktober:

21.40: Den siste timen har det i sosiale medier dukket opp en tweet hvor vi leser «José Mourinho kan få sparken før Juventus-kampen, avhengig av resultatet mot Chelsea på lørdag».

Etter litt gravearbeid, fant vi tilbake til denne saken, hvor Sky Italia-journalist Federico Zancan har analysert situasjonen i United. Det hele virker mer som en personlig mening enn informasjon han har fått fra sine kilder, og journalisten kommer egentlig ikke med noen ny informasjon. 

Han skriver at forholdet mellom Mourinho og styret skal være tynnslitt, og at United tross alt har slitt mot antatt dårligere motstand så langt denne sesongen – og i den forbindelse kan lørdagens oppgjør på Stamford Bridge være en pekepinn på hvor gode/dårlige United egentlig er.

08.10: Luke Shaw og Anthony Martial skal være nære ved  signere nye kontrakter for Manchester United. Dermed vil klubbledelsens fokus nå bli rettet mot David de Gea for å få spanjolen til å sette sitt navnetrekk på en ny og forbedret kontrakt med United, melder Evening Standard.

De Geas største bekymring skal ikke være lønnen, men utsiktene til å kjempe om de gjeveste troféne, skriver James Robson i sin artikkel.

Tirsdag 16. oktober:

18.15: José Mourinho har bedt Ed Woodward om å fornye kontraktene til den spanske duoen Juan Mata og Ander Herrera, melder Evening Standard.

Begge to har kontrakter som går ut ved sesongslutt, men United har muligheten til å trigge en klausul som gir automatisk fornyelse med ytterligere ett år. Selv om både Mata og Herrera har fått begrenset med tillit under Mourinho, mener United-manageren at de to er svært viktige for samholdet og stemningen i gruppen, skriver Evening Standard.

08.40: PS! I sin nyeste leder skriver US-redaktør Lars Morten Olsen at Manchester United er nødt til å ansette en sportsdirektør:

08.25: Vi registrerer også at Usain Bolt etter en rekke «prøvespill» her og der, blant annet i Strømsgodset, har fått et tilbud. Riktignok ikke fra Manchester United, men fra maltesiske Valletta FC.

08.20: Manchester United og Tottenham følger situasjonen til Nathan Ake tett, ifølge Telegraph. Bournemouth-stopperen skal ikke være tilgjengelig for en overgang før etter sesongen, og det store spenningsmomentet er om Chelsea ønsker å hente tilbake stopperen som de solgte i fjor. Ake har imponert på laget til Eddie Howe denne sesongen, og ifølge Telegraph har Chelsea sikret seg førsteretten skulle 23-åringen flytte på seg igjen.

08.15: Barcelona skal ha rettet fokus mot Toby Alderweireld etter å ha innsett at de ikke vil lyktes med å hente Ajax-stopper Matthijs de Ligt i januar. Det skriver Daily Mirror. Dermed kan det bli kamp om den belgiske Spurs-spilleren, skulle United fortsatt være interessert i 29-åringen. Alderweirelds kontrakt går ut i sommer. Tottenham kan utløse en ettårsforlengelse, men den vil samtidig trigge en utkjøpsklausul på 25 millioner pund.

Mandag 15. oktober:

16.15: På søndag kom den første rapporten fra Daily Star om at Saudi Arabias kronprins Mohammad Bin Salman ønsket å kjøpe Manchester United fra Glazer-familien.

Nå skriver Sky Sports at dette ikke medfører riktighet, og viser til sine kilder:

13.15: Nå følger Sky Sports Sources opp med at Luke Shaw nærmer seg ny langtidskontrakt, etter at BBC også meldte det nylig (se 12.50). The Telegraph har også nevnt det. Shaw har tjent om lag 100.000 pund i uka i løpet av sine første drøye fire år i United, og ligger etter prestasjonsforbedringen de siste par månedene an til en real lønnsøkning i det nye kontraktsforslaget. Daily Mail skriver at den nye kontrakten kan ende på drøyt 150.000 pund i uka.

12.55: The Sun skriver at Mourinho vurderer et utlån av Scott McTominay i januar, og at Aston Villa og Leeds kanskje da gjenopptar interessen de hadde i skotten sist sommer. United-manageren er kjent for å være en fan av McTominay, men vurderingene er om han vil vokse mer på å få mer spilletid og mindre fokus et annet sted enn det tilfelle er som United-spiller.

12.50: Noen av tabloidene har allerede spekulert i det, men nå skriver også selveste BBC at Luke Shaw nærmer seg en ny langtidskontrakt med United.

08.15: United skal visstnok forsøke seg for tredje (!!) gang på Arsenals Aaron Ramsey neste sommer. 27-åringen (fyller 28 i løpet av sesongen) står uten kontrakt til sommeren, og United, som skal ha forhørt seg også i sommer, vil gjøre et nytt forsøk, ifølge Daily Mirror. Det skal imidlertid sies at det i saken står at Ramsey fristes av et utenlandsopphold, og at Liverpool også er interessert. Ryktene skal ha det til at Arsenal har trukket tilbake et kontraktstilbud til midtbanespilleren.

08.00: David de Gea skal ikke stresse med å skrive under på en ny kontrakt med United, og ifølge Daily Mail står Paris St. Germain klare til å hente ham – hvis de får muligheten. Det skal imidlertid påpekes at saken ikke inneholder noe om kilder eller annet, kun noen linjer om det vi akkurat skrev i den første linjen her.

07.30: United må utløse kontrakts-klausulen i Antonio Valencias kontrakt før 1. mars hvis de skal unngå at han kan dra et annet sted gratis neste sommer, skriver The Sun. United har, som kjent, en del spillere på utgående kontrakter, men klubben har også en klausul om at de kan forlenge kontraktene med ett år om de vill. I Valencias tilfelle må den imidlertid altså utløses før 1. mars.

Her er oversikten over førstelagsspillernes kontrakter.

07.20: – Hvorfor ikke? Jeg håper det, siteres Romelu Lukaku på fra flere medier om at han kunne tenke seg å spille i Italia (og Juventus). Det er goal.com som gjengir en Gazzetta dello Sport-artikkel her.

Men merk: Hvis ting virker for spesielt til å være sant, så kan de også være det.

TalkSport har nemlig en annen variant, der Lukaku siteres på: – Hvorfor ikke? Jeg håper det, på spørsmål om det hadde vært gøy å spille i samme liga som broren Jordan, som spiller for Lazio, en gang i karrieren. United.no har ikke sett originalen, men det virker atskillig mer sannsynlig at TalkSPORTs presentasjon er den rette.

07.15: The Sun nå. En Mourinho-representant, Eladio Parames, skal ifølge avisa i sin spalte i den portugisiske avisa Record ha skrevet at United-manageren tror det er Peter Lim, forretningsmannen med tette bånd til blant annet Gary Neville, som står bak «jakten» på ham den siste tiden, det vil si -at Mourinho sannsynligvis mener at han har foret pressen med en del saker. Årsaken skal være at Lim har et ønske om å kjøpe United, og at han mener sjansene er større om Mourinho ikke er Uniteds sjef.

07.10: José Mourinho skal ha identifisert fire spillere som vil forsterke United, skriver Daily Mirror. De fire skal være Ivan Perisic, Sergej Milinkovic-Savic, Ante Rebic og Nikola Milenkovic, to kroater og to serbere. Mourinho var jo til stede under Serbias seier mot Montenegro forrige uke, og det er snakk om at United forsøker seg på disse i januar.

 

Powered by Labrador CMS