– Hadde gjerne spilt på Wembley

Han som «på papiret» er Rostovs førstelagstrener, mener imidlertid underlaget ikke bør ha noe å si.

Publisert Sist oppdatert

8. delsfinalen i Europa League nærmer seg med stormskritt. Motstanderen er FC Rostov og deres turkmenskfødte østerriksk-moldovske trener Ivan Albertovitsj Daniliants.

Den tidligere forsvarsspilleren var assisterende manager frem til denne sesongen, da han (iallefall på papiret) overtok hovedsansvaret for å lede klubbens førstelag.

Det er angivelig visepresident Kurban Berdyev som egentlig leder laget i alle andre sammehenger enn fra sidelinjen og under pressekonferanser, og sånn sett kan det være grunnen til at Daniliants ikke sier så mye om lagnyhetene.

Fasit er uansett foreløpig syvendeplass i russisk eliteserie – med ett poeng opp til fjerdeplass – og som kjent kvartfinale i Europas nest største turnering for klubblag.

Under pressekonferansen før torsdagens kamp var naturlig nok gressmatta noe som tok mye av oppmerksomheten, ettersom Mourinho tidligere på dagen serverte krass kritikk av denne. Med referanse til Rostovs 4-0-seier mot Sparta Praha i forrige runde, sa han følgende:

– Det har ikke vært noen problemer med denne banen tidligere, fordi vi har allerede spilt der mot Sparta Praha, og banen var faktisk verre. Vi skjønner at det ikke er vår beslutning, det er opp til UEFA (som har godkjent banen). Men selvfølgelig ville vi likt å spille på en bedre bane, som Wembley, sier han.

Skader er noe han mener man må regne med uansett underlag.

– Fotball er en kontaktsport, og kanskje spillere blir skadet uansett selv på de beste banene og under de beste værforholdene. Vi vil spille på de beste banene i verden, men det er ikke opp til oss, sier han.

– De er bedre enn oss

USIKKER: Det er usikkert om Mkhitaryan spiller mot Rostov, men Daniliants mener armeneren er en spesiell spiller.

Daniliants gir gutta sine underdog-stempelet foran denne kampen, og mener United er soleklare favoritter.

– I morgen spiller vi en av våre største kamper noensinne, slik som kampene tidligere mot Bayern og Atletico Madrid. Det blir viktig å score, sier han, og fortsetter:

– Alle forbereder seg på kampen i morgen, og det er da jeg vil beslutte hvem som spiller. For oss har kvalifiseringskampene og gruppespillet i Champions League vært viktig. Vi tilpasser oss at motstanderne holder høyere nivå enn oss, sier han.

En av spillerne som ble trukket frem var Henrikh Mkhitaryan, som er Uniteds eneste spiller fra Øst-Europa, og dermed var naturlig fokus for de lokale journalistene i Rostov.

Det er et sted mellom en million og to millioner mennesker med armensk bakgrunn i Russland, og Rostov har russlands fjerde største armenske befolkning på i overkant av 100.000 (omtrent en tidel av innbyggerne).

– Han er en spesiell spiller. Vi kan ikke undervurdere ham. Han er en viktig spiller, slik som mange andre på laget deres. I morgen kommer det til å være en stor armensk fangruppe som kommer til å støtte Micki, men forhåpentligvis scorer han ikke, sier Daniliants.

Han ga ingen skadeoppdateringer, men ifølge Transfermarkt er førstekeeper Soslan Dzhanaev ute til over helgen.

Tror dere på seier i Russland torsdag, eller for United et sjokk på den dårlige gressmatta på Olimpia-2? Del gjerne din mening i kommentarfeltet under!

Powered by Labrador CMS