Mellor

Tirsdag spilte han i League Two. Fredag ble han United-helt

Se nederst for utviklingen i kampen fra minutt til minutt.

Uniteds U23-lag hadde nok et stort ønske om å slå tilbake borte mot Brighton fredag, etter tap mot City og poengtap mot Tottenham i de to foregående kampene.

Slik gikk det også, mye takket være målscorerkvalitetene til D’Mani Mellor.

Tilbake i United

Mellor har vært lånt ut til Salford denne sesongen, og spilte senest tirsdag 18 minutter som innbytter for dem. Så ble lånet imidlertid avsluttet, og fredag var spissen derfor tilbake i United-drakt.

Det gikk strålende.

Etter 12 minutter var han klinisk foran mål etter at en langpasning fra Charlie Wellens skled forbi både Shola Shoretire og Brigthon-forsvareren.

Etter 25 minutter doblet han ledelsen da han plukket opp et dårlig Brighton-tilbakespill.

De to målene holdt også for at United slo Brighton 2-1 for andre gang i Premier League 2 denne sesongen, og seieren var fortjent.

Med unntak av de siste 10 minuttene så handlet det meste nemlig om et United-lag som var strålende før pause og lenge ok etter hvilen før det ble litt kaotisk etter en redusering i 81. minutt.

– 1. omgangen var glimrende. Vi var aggressive og lykkes med alt vi ikke har lyktes like godt med i de to foregående kampene, sier manager Neil Wood.

– Det var mange gode prestasjoner, men jeg vil trekke frem Mellor, Fish og Hardley som våre beste, legger han til.

Hansen-Aarøen burde scoret

Norske Isak Hansen-Aarøen sitter nok akkurat nå og lurer på hvordan han ikke ble målscorer fredag.

Han hadde i alle fall tre store sjanser.

På den ene, mutters alene med keeper, plasserte han ballen like utenfor. På den andre traff han innsiden av stolpen og den tredje ble blokkert da han egentlig hadde skaffet seg rom til å score.

Det må likevel understrekes at han var svært sentral i mye av det gode United-spillet.

Zidane Iqbal traff også stolpen for United, som dessverre mistet Shola Shoretire med skade 20 minutter før full tid.

United holdt imidlertid unna til seier 2-1, og passerte dermed Brighton på tabellen. United-gutta er nummer seks med 25 poeng. West Ham er serieleder, ti poeng foran United og også med to kamper mindre spilt enn United.

Se terminliste, resultater, alle referat etc for U23 her.

U23: Brighton 1-2 Man. United

Premier League 2,
American Express Elite Football Performance Centre

G Mather (84)

MÅL: 0-1 Mellor (12), 0-2 Mellor (25), 1-2 Leonard (81)

United: Ondrej Mastny – Charlie Wellens, Will Fish, Bjorn Hardley, Alvaro Fernandez – Charlie Savage, Zidane Iqbal – Shola Shoretire (Martin Svidersky 70), Isak Hansen-Aarøen, Noam Emeran (Sam Mather 78) – D’Mani Mellor
Innbyttere: Dermot Mee, Paul McShane, Charlie
McNeill

Vi oppdaterer med det viktigste.

90+6: United vinner 2-1, etter en veldig god 1. omgang og lenge en bra nok 2. omgang. Likevel ble det litt kaotisk etter Brighton-reduseringen ti minutter før full tid. Likevel: Ingen tvil om at United vinner en fortjent seier kampen sett under ett.

89: United spiller ikke fantastisk lenger, og om noe plutselig skulle skje så føles det mer som 2-2 enn noe annet.

84: En Brighton-spiller dytter Mather hardt da han ikke gir fra seg ballen ved en gang, og det blir et lite håndgemeng med masse spillere. Det deles ut noen gule kort, trolig til Mather og Brighton-spilleren.

81: MÅL. 1-2. Leonard. Og det er faktisk flott, selv om det er ganske ut av ingenting. Brighton angriper på venstresiden, spiller inn foran 16-meteren, tar en rask vegg og da målscorer Leonard får ballen tilbake så plasserer han den i krysset fra 16 meter.

78: Bytte: Emeran ut. Mather inn for United.

70: Bytte: Shoretire ut etter smellen sin, og Svidersky kommer inn.

67: Shoretire med en vill takling på en Brighton-spiller, men blir selv liggende nede og må få behandling.

65: United har god kontroll selv om Brighton er bedre i denne omgangen. Fortsatt flere glimt av veldig bra fotball av United, selv om det ikke har blitt sjanser av det de siste minuttene.

53: Stolpetreff. Først et vanvittig raid fra Fernandez som går av en haug med Brighton-spillere. Finner Emeran helt ledig på høyre. Hans skudd blir blokket, men returen havner hos Iqbal som skal score, men keeper får så vidt slått ballen i stolpen og ut.

52: United-sjanse. United rett i angrep etter Brightons mulighet, og igjen er det Hansen-Aarøen som får sjansen. Skaffer seg rom inn fra venstre, men bruker litt for mye tid og avslutningen fra 10 meter blir blokkert.

51: Brightons første egentlige mulighet. Hardt skudd fra litt skrått hold som Mastny får en hånd på.

46: 2. omgang er i gang (16.05 skandinavisk tid)

45+2: Pause. Veldig fortjent ledelse. Om noe så burde ledelsen vært større, og jeg vil tro at Hansen-Aarøen spesielt er misfornøyd med at han i alle fall ikke står med minst en scoring så langt. Likevel veldig morsomt å se gutta i denne kampen så langt.

42: Stolpeskudd. Hansen-Aarøen får ballen sentralt, avanserer til 18 meter og skyter – forbi keeper, men treffer innsiden av stolpen og ballen triller ut.

39: To nye gode skuddmuligheter. Først Shoretire på 11-12 meter. Blokkert. Så Iqbal helt upresset på 20 meter. Utenfor og over.

38: Nytt United-angrep. Flere spillere stormer i angrep, Savage legger ut til venstre til Emeran som slår inn til Hansen-Aarøen, men hans avslutning blir blokkert til corner. Sesongens beste United U23-omgang?

29: Klasseforskjell i perioder nå. Akkurat power play for United, de rullet opp fra venstre til høyre før Mellor skjøt hardt, men denne gangen rett på keeper.

25: 0-2. United øker. Mellor igjen, utnyttet en Brighon-tabbe. Hansen-Aarøen med høyt press, tvang en Brighton-spiller til å spille hjem, men han sendte ballen rett til Mellor som alene med keeper scoret sikkert. To kjappe mål for Mellor, altså, samme uke som han ble hentet hjem fra Salford-utlånet.

23: Gigantsjanse for United. Et helt fantastisk angrep, der Shoretire først fant Mellor i bakrom. Han ventet på flere løp, spilte kort til Iqbal som spilte vegg med Savage før han igjen fant Hansen-Aarøen helt alene med keeper. Nordmannen skulle bare plassere ballen i hjørnet, men skrudde avslutningen noen centimeter utenfor.

17: United roper på straffe da et innlegg treffer armen til en Brighton-spiller før det går ut til en corner. Dommeren dømmer corner, men United har dominert etter scoringen.

12: MÅL: United leder. D’Mani Mellor. Ut av ingenting nesten. Charlie Wellens med en pasning mot et gjennombruddsløp fra Shoretire på høyresiden, ballen spretter imidlertid videre, lurer også Brighton-stopperen og Mellor får derfor ballen plutselig foran seg og scorer med et godt plassert touch i hjørnet.

10: Null sjanser så langt. Jevnt. Brighton har nok et litt større og røffere lag enn United, så får vi se om kvaliteten til de mange United-spillerne likevel kan gi seier.

6: United med Fernandez, Hansen-Aarøen og Shoretire nær ved å bryte gjennom med fine kombinasjoner ute til venstre. Like etter fant Shoretire nordmannen igjen inne i feltet, men gjennombruddet ble løpt opp.