– Isak (14) var teknisk god, hadde fine touch og godt driv

Tidlig seniordebut for 14 år gamle Isak Hansen-Aarøen.

Publisert Sist oppdatert

14 år gamle Isak Hansen-Aarøen er klar for United så fort han fyller 16 år.

Frem til det holder han fortsatt til i Norge, og mandag kveld debuterte han som seniorspiller.

Kampen var i norsk 3. divisjon, arena var LSK-hallen og talentet spilte for Tromsø2 i bortekampen mot Lillestrøm2.

Det var hjemmelaget som stakk av med seieren, men likevel ble det en verdifull erfaring for unge Hansen-Aarøen, blant annet mot spillere som var nesten dobbelt så gamle som ham.

Lillestrøm-spiller Erik Næsbak Brenden, som selv er 11 år eldre enn den ene motspilleren sin mandag kveld, lot seg imponere.

– Jeg hørte at de hadde med en 14-åring, ja, men jeg visste ikke at han var klar for United. Utrolig kult.

– Jeg spilte bare de første 45 minuttene, men da var han teknisk god, hadde fine touch og godt driv ut i fra deg jeg kunne se. Sånn sett var det masse bra som han må bygge videre på. 

– I United vil han jo få alt lagt til rette for seg og spille med enda bedre spillere og også møte bedre spillere. Så er det vel egentlig bare opp til ham hvor langt han når. Han har imidlertid alle forutsetninger til å bli en meget god spiller, sier Brenden til united.no.

– En god fotballspiller

Morten Svesengen, journalist i Romerikes Blad, kommenterte kampen live for Amedia, oppsummerte på følgende vis overfor united.no:

– Det var ikke noe problem å se at vi snakker om en god fotballspiller – når han var involvert. Samtidig så var det ingen i Tromsø som var veldig gode før pause, da han var venstre kan mot et mer rutinert Lillestrøm-lag

CARRINGTON: Hit reiser Isak Hansen-Aarøen når han blir 16 år i 2020.

– Lillestrøm gjorde så fem bytter i pausen, og Hansen-Aarøen var mer sentral i banen etter pause da kampen var jevnere. Rett før slutt holdt han på å bryte gjennom etter en vegg som nesten fungerte. Det var vel det mest kreative øyeblikket.

– Som spiller så er det vel litt slik at i gamle dager produserte Norge midtstoppere. Nå produserer vi 10ere, så han hadde vel en spillestil som liknet litt på Martin Ødegaards, sier Svesengen om Hansen-Aarøen som altså spilte hele kampen for Tromsøs reservelag.

Hansen-Aarøen reiser ifølge rapportene til Manchester når han fyller 16 år i august 2020.

Les saken: Isak (14) blir United-spiller

Powered by Labrador CMS