isak

– Han har en enorm karriere foran seg

Publisert Sist oppdatert

Mens Norges G19-landslaget er på Malta, der de har tatt seg til en historisk semifinale i EM, er Isak Hansen-Aarøen i stedet med til Norge – der Manchester United skal møte Leeds på Ullevaal onsdag.

Først fikk Hansen-Aarøen grønt lys til å representere Norge i sluttspillet, men så ombestemte United seg.

– Dialogen har vært veldig bra, men først fikk Isak ja til å bli med. Etterpå ble planene forandret slik at United valgte å gå tilbake til den avgjørelsen. Det aksepterer vi selvfølgelig. Sånn er regelverket, sier Pimenta til united.no

Ifølge United.nos informasjon var klubbens nei til Hansen-Aarøen og Norge knyttet til Erik ten Hags planer om å benytte nordmannen i pre season.

Nordmannen har trent jevnlig og periodevis også fast med førstelaget det siste året og fikk debuten for Manchester Uniteds A-lag allerede i oppkjøringen i fjor. Hansen-Aarøen har trent med Mason Mount og resten av førstelaget inn mot avreisen til Oslo.

I United blir de stadig imponert over ungguttens evner og prestasjoner på trening. Også landslagssjef Luis Pimenta er strålende fornøyd med ungguttens utvikling.

– Isak har vært fantastisk. Han har prestert veldig godt for oss og fått selvtillit. Han har hatt en veldig fin utvikling og har en enorm karriere foran seg – hvis ingen store skader skjer.

– Du sier han har en enorm karriere foran seg. Hvorfor tror du det – kan du utdype? 

– Det handler om kapasiteten til å lese spillet, kapasiteten til å kontrollere momentum og rytmen i spillet. Når trenger laget at rytmen går opp, når trenger laget at rytmen går ned?

– Han har intuisjonen til å lese hva som skjer rundt og ikke bare sine oppgaver. Han har en forståelse av hele bildet som er veldig bra. Og når den evnen og forståelsen er så god i denne alderen, kan vi selvfølgelig forvente mye når han er 25, sier Pimenta.

Isak Hansen-Aarøen har hatt kapteinsbindet rundt armen for G19-landslaget. Pimenta forklarer hvorfor.

– Han har vært en veldig god person og leder og er en som gir trygghet til gruppen. Han har mye selvtillit, men han er god til å lese hva gruppa trenger og når de trenger det. Han har en bra «emotional intelligence» og er en trygg leder som kan stå i pausen og si at «dette løser vi», «sånn gjør vi det i andreomgang». Han gir trygghet og det er veldig viktig å ha sånne ledere, sier Pimenta til united.no.

Powered by Labrador CMS