– Alt man ønsker seg i en 9-er

Magnus Ra Moustache i realmadrid.no mener Morata bare vil bli bedre.

Publisert

Ryktene rundt Alvaro Morata og Manchester United ser ikke ut til å forsvinne med det første, og fredag ettermiddag meldte Daily Telegraph at Morata nærmer seg United etter at han skal ha blitt enig med klubben om personlige betingelser.

Andy Mitten bekrefter (i en artikkel skrevet før Telegraph-nyheten) at det er en reell interesse for Mourinhos tidligere elev, og spilleren selv skal ikke være fremmed for å prøve seg i Premier League under portugiseren.

Spilletid før VM i 2018 skal også være en faktor. Det vil bli mer av det i Manchester enn i Madrid.

Vi har tatt en prat med de som kjenner spilleren langt bedre enn oss – nemlig realmadrid.no.

Det blir fort tydelig at Morata har en høy stjerne hos Madrid-fansen.

Populær blant supporterne

Hva er dine umiddelbare tanker rundt et Morata-salg?

Visepresident i www.realmadrid.no: Magnus Ra Moustache.

– Morata er en ekte Madrid-gutt med hjertet på riktig sted. Derfor er han veldig populær hos supporterne. Faktum er at han ikke har klart å spille seg til en fast plass på laget, fordi Benzema uansett vil være førstevalget.

Til tross for å spille andrefiolin på verdens beste lag, så har Morata notert seg for 20 mål og fire målgivende denne sesongen i alle konkurranser.

– Hvis Morata nå ønsker å forlate Madrid for spiletid, så bør han få lov til det. Med tanke på hvordan han har prestert i år så har han fortjent såpass, sier Magnus Ra Moustache, visepresident i realmadrid.no.

Alvaro Morata er som sagt en Madrid-gutt og har gått gradene på akademiet til Real Madrid – Castilla. Mannen som så at det var et spesielt talent i de yngre rekker?

José Mourinho.

– Da Ancelotti tok over roret så fikk Morata fortsatt en del spilletid, men det ble tydelig at han trengte mer for å utvikle seg som spiller. Turen gikk så til Juventus i 2014, bare for å sende oss (Real Madrid) ut av Champions League det påfølgende året. Det var tungt. Dette førte igjen til at Real Madrid aktiverte tilbakekjøpsklausulen.

Alvaro Morata i Juventus.

15 mål i La Liga på 1334 minutter, nesten ett mål per 90 minutter. Mange av disse har også kommet fra benken.

Moustache erkjenner at Morata fortjener mer spilletid, noe som i seg selv er vanskelig når Karim Benzema er det klare førstevalget, men som kan bli nærmest umulig hvis Kylian M’bappe blir Madrid-spiller i sommer.

– Morata må selv ønske å forlate klubben for at en overgang skal bli en realitet, og det er ikke umulig at denne overgangen er tenkt som en finansiering av M’bappe for vår del, sier Moustache.

Jobber og blør for drakta

Så hva kan vi forvente oss hvis han faktisk blir United-spiller i sommer?

– Han har nesten alt man kan ønske seg av en 9-er, og han er bare 24 år så han kommer nok til å ta enda noen steg ferdighetsmessig. Man får en spiller som fort kan bli en fan-favoritt, sier Moustache før han fortsetter:

Sikret et poeng for Spania mot Colombia med dette hodestøtet: Alvaro Morata.

– Han har forutsetninger til å lykkes hos de aller fleste klubber på toppnivå. Han er rask, sterk, arbeidsom og målfarlig. En spiss som blør for drakta og gir absolutt alt. Men vi må slutte å snakke om at PL er en fysisk liga hvor man ikke kan slå til hvis man ikke er stor og sterk, bare se på spillere som David Silva og Juan Mata. Men ja, Morata ville vært en toppsignering for alle klubber i Premier League.

Moustache understreker at Morata besitter enormt med tempo og vil være perfekt i Mourinhos kontringsspill.

Kan bli avgjørende i Skopje

Som følger av Uniteds Europaliga-seier mot Ajax i Stockholm, møter vi vinneren av årets Champions League til såkalt Supercup-finale. Kampen spilles i Skopje, tidlig i august.

Moustache innrømmer at det ville vært vondt å se Morata i United-drakt den kvelden, spesielt om han skulle vise seg å bli avgjørende.

– Det ville åpenbart vært vondt om Morata skulle ta fra oss det troféet, men dette er en kamp Real Madrid skal vinne 9/10 ganger. Spesielt med utgangspunkt i troppene per dags dato.

Og hvordan ender finalen?

3-0 til Real Madrid, avslutter Moustache.

Det er vanskelig å være enig i resultattipset til Moustache her, men vi gleder oss uansett til finale – helst med Morata på laget!

Her kan du følge Magnus Ra Moustache på Twitter.

 

Powered by Labrador CMS