Klart for siste gruppespillkamp

PREVIEW: …og det er ikke hvem som helst United møter, det er nemlig Real Madrid!

Publisert Sist oppdatert

Manchester United har slått to italienske lag så langt i International Champions cup og nå venter Real Madrid. Spanjolene selv kan ikke komme til finalen, det er det kun gruppevinner som gjør og akkurat nå leder United med Roma og Inter to poeng bak. Med andre ord er ikke United sikret gruppeseier riktig enda.

United har ikke hatt det så lett i de foregående kampene. Den første mot Roma endte med en knepen 3-2-seier i en kamp der man ærlig kan si at italienerne var best. I den andre kampen mot Inter, var United klart best, men kampen gikk til straffespark. Her viste straffetreningen, som United hadde dagen før, seg å bli svært viktig da United vant 5-3.

Real Madrid på sin side har kun et poeng, som de fikk i deres første kamp mot Inter. Det var 1-1 etter full tid og Inter vant på straffespark, mens i den andre kampen tapte de 1-0 for Roma.

OBS: Ifølge ICCs regelverk gis det 3 poeng for seier etter 90 minutter og 2 poeng for seier etter 90 minutter pluss straffekonkurranse. I sistnevnte tilfeller blir den tapende part sittende igjen med 1 poeng.

Nysigneringene

Både Manchester United og Real Madrid har vært aktive på overgangsvinduet i sommer. United sine nye signeringer, Shaw og Herrera, har imponert flere og det blir spennede å se hvordan de gjør det mot et av verdens beste lag. Real Madrid har også hentet av ypperste verdensklasse i Toni Kroos fra Bayern Munchen og James Rodriguez fra Monaco. Rodriguez ble bl.a toppscorer i VM og har lenge vært sett på som et av verdens største talenter. Derimot blir ingen av de å se mot United, siden de begge har ferie etter VM. Cristiano Ronaldo begynte å trene igjen denne uken, men han også er uaktell for mange minutter mot United. Derimot er Gareth Bale i form og waliseren har tidligere herjet med United-forsvaret, da i Tottenham-drakt.

ROMA: Isco mot Roma.
ROMA: Isco mot Roma.

Det er forventet at Real Madrid blir å stille et ungt lag slik som tidligere i turneringen. Til nå har ungguttene Lucas Vázquez og Daniel Carvajal startet begge de to første kampene, mens både Raúl de Tomás, Álvaro Medrán og Diego Llorente har alle spilt mye så langt.. Carlo Ancelotti gjør også som Louis van Gaal, bytter flere spillere i pausen for å rotere og la alle sammen få prøve seg.

Real Madrids lag mot Roma (4-3-3): Iker Casillas (Diego Lopez, 45.); Daniel Caravajal, Pepe (Nacho, 45.), Sergio Ramos (Diego Llorente, 66.), Fabio Coentrao (Alvaro Arbeoloa, 45.); Ander Illarramendi, Xabi Alonso (Alvaro Medran, 66.), Luka Modric (Rubén Sobrino, 74.); Lucas Vazquez (Raul de Tomas, 45.), Isco, Gareth Bale (Omar Mascarell, 74.)

Manchester United på sin side kan komme til å stille det samme laget som sist mot Inter fra start. Nå har alle i troppen fått prøvd seg i noen minutter eller flere i turneringen og det er forventet å se de preg av hvordan Van Gaals 11´er blir seende ut. Spillere som Wilfried Zaha, Javier Hernandez og Nani har ikke fått så mange minutter på banen og et United som ikke er så avhengig av et resultat er det trolig at man kan få se mer av disse. Spesielt Wilfried Zaha er lovet å bli gitt mer spilletid. Man vil nok også få se faste spillere som Ander Herrera, Wayne Rooney og Juan Mata fra start mot Real Madrid.

Tidligere møter

FORRIGE: Fra møtet i CL, 2013.
FORRIGE: Fra møtet i CL, 2013.

Det er kun to år siden Manchester United møtte Real Madrid sist, da i 8.delsfinalen i Champions League. Spanjolene vant 3-2 sammenlagt og gikk videre etter noen kontroversielle avgjørelser på Old Trafford. Da var det Sir Alex Ferguson og José Mourinho som var managere, begge to er borte og erstattet med Louis van Gaal og Carlo Ancelotti.

Lagene har møtt hverandre ti ganger tidligere og Madrid har et lite overtak med fire seire mot Uniteds to. Klubbene har sterke bånd mellom seg og hvert år arrangeres det en legendekamp mellom lagene der inntektene går til veldedighet. Det er også kjent at etter flyulykken i 1958 så tilbydde Real Madrid seg med flere spillere til Sir Matt Busby og United, men engelskmennene takket pent nei. Med andre ord går vennskapet mellom klubbene langt tilbake.

Kampen vises på TV2 Sport Premium, TV10 (Sverige) og TV3 Sport 1 (Danmark). Den kan også følges på nettbaserte Sumo, og på ViaPlay (Sverige og Danmark). Kampen går 22.06 norsk tid. 

LIVE-oppdatering/scoringsvarsel

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.
Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242.

Powered by Labrador CMS