Nå er angrepet i Europa-toppen

José Mourinho har fått til det offensive.

Tap mot Brighton og West Ham og Tottenham og utslått av ligacupen av Derby. Det var en grusom sesongstart for United. Før september var omme lå man langt bak de beste.

Men på stillingen 0-2 hjemme mot Newcastle så skjedde det noe, og etterpå har laget fremstått atskillig mer positivt.

United.no kan nå avsløre at Uniteds angrepsspill i kampene mot Newcastle, Chelsea, Everton og Bournemouth er helt på topp i Europa.

Bedre enn City i helga

For å begynne med det nærmeste.

United vant – så vidt – 2-1 over Bournemouth lørdag. Dagen etter knuste Manchester City Southampton med hele 6-1.

Men Optas såkalte Expected goals (xG – forventede scoringer) viser faktisk at United – mot Bournemouth – burde scoret flere mål der enn City gjorde mot Southampton.

United hadde 2,74 i xG, mens City hadde 2,54.

Så handler det selvsagt om marginer og kvalitet – eller mangelen på kvalitet – at City scoret fire flere, men det viser at United faktisk angrep veldig bra på Dean Court.

SLO TILBAKE: United-gutta etter 1-1-målet mot Bournemouth i helga.

Voldsom forbedring

José Mourinho sa etter Bournemouth-kampen at det nå handler om å utvikle angrepsspillet uten at det går på bekostning av balansen.

Les saken: – Jeg prøver å utvikle angrepsspillet

Han la til at de ikke har klart det helt enda, men går man dypere ned i materien blir den offensive innstillingen veldig klar.

For å ta det litt oversiktlig:

På de første sju ligakampene, frem til Newcastle-kampen, hadde United ifølge Opta et snitt på 5,6 avslutninger på mål per kamp. Det var faktisk på samme nivå som Tottenham og Arsenal, da, men milevis bak City som lå på 9,0 avslutninger per kamp.

Men så:

På de siste fire kampene har United i snitt hatt 8,0 avslutninger på mål. United har også økt antall skudd totalt, antall skudd utenfor, antall scorede mål og ikke minst antall touch innenfor motstanderens 16-meter.

United, fra og med Newcastle-kampen, kan faktisk sies å være Englands beste eller nest beste offensive lag.

DER DET BEGYNTE: Alexis Sánchez jubler vilt etter at en nydelig 2. omgang sørget for at 0-2 ble til 3-2 mot Newcastle.

Langt foran Liverpool

Fordi:

* United hadde i snitt åtte avslutninger på motstanders mål mot Newcastle, Chelsea, Everton og Bournemouth. Av topplagene var det Chelsea og City som var nærmest i samme periode, med 6,5 avslutninger på mål per kamp. Liverpool, så ofte sett på som en offensiv maskin, har i samme periode hatt 3,8 avslutninger på mål per kamp – et hav bak United.

* United hadde bare 23,9 touch i motstanders 16-meter per kamp de første sju matchene denne sesongen, noe som var dårligst av de forventede topp 6-lagene. De siste fire kampene har det økt til 31,8 – noe som bare City kan slå.