Innleggene når ikke frem

Dette MÅ United forbedre, men hvorfor mener du det er slik?

Publisert Sist oppdatert

156 innlegg har United slått inn i motstanderens 16-meter på sesongens første 12 kamper.

Det er et snitt på 13 innlegg per kamp.

Innleggskvaliteten har imidlertid ikke vært veldig god.

Optas tall viser at United-spillerne kun har truffet på 22,4 prosent av innleggene – noe som er fjerde verst i Premier League så langt. Samtidig ser man at de to største gullutfordrerne, Arsenal og Manchester City, ligger helt på topp på oversikten, på 1. og 3. plass, med en treffprosent på henholdsvis 33,1 prosent og 28,9.

Så er det selvsagt to måter å se dette på. 1) Innleggene er rett og slett for svake, eller kanskje vel så mye 2) United har vært atskillig dårligere enn konkurrentene til å fylle opp med spillere i boks. Dermed har det nesten vært umulig å lykkes med mange av innleggene.

Innlegg i boks Premier League, rangert etter treffprosent:

Ser man på enkeltspillere er det ingen United-spillere som har truffet med mer enn sju av innleggene sine så langt.

Det er langt bak de beste i ligaen.

Southamptons Dusan Tadic har hatt flest vellykkede innlegg i ligaen, da han har truffet med 26 av sine 77 innlegg til nå. West Hams Dimitri Payet har truffet med 24 innlegg så langt, mens Arsenal Mesut Özil til en viss grad kan regnes som den beste så langt da han har slått 51 innlegg, truffet på 24 av dem og dermed er den mest treffsikre spilleren i Premier League på innlegg, med en treffprosent på 47,06 prosent.

mesut
Mesut Özil.

En tidligere United-spiller, Wilfried Zaha, ligger faktisk på 2. plass på treffsikkerhet så langt, da han har truffet med 46,15 prosent av sine innlegg.

Ingen av United-spillerne som har lagt inn ti ganger eller mer er i nærheten av det tallet til nå.

Shaw god før skade

Skadde Luke Shaw er faktisk nærmest. Han la inn 10 ganger før han skadet seg, og hadde en treffprosent på 30.  Memphis Depay har slått flest innlegg, 32, og truffet med sju av dem, noe som gir en treffprosent på 21,88. De tre andre som har slått mer enn 10 innlegg, Juan Mata (29 innlegg), Ashley Young (19) og Wayne Rooney (13) har alle en treffprosent på mellom 7 og 17. Mata har truffet med 17 prosent, Young 15 og Rooney har truffet med ett av sine 13 innlegg hittil i sesongen.

Innlegg i boks av United-spillerne, rangert etter antall innlegg:

 

Hva mener du er hovedårsaken til United lave treffprosent?

Powered by Labrador CMS