Avtale eller ikke?

SPORT WITNESS ser på påstandene fra tyske medier om Ilkay Gündogan.

Publisert Sist oppdatert

United.no har kjøpt rettighetene til å oversette og legge ut Sport Witness-nyheter om United på norsk. Sport Witness er en nettside som bedre enn de fleste andre vet hva som skrives av ulike kilder i ulike land, og dermed har bedre kontroll på rykter, sannhetsgehalten i disse, og annet som også skjer rundt Manchester United.

Vanligvis pålitelige Der Westen, en avis som vanligvis ikke skriver så mye om rykter, og som slik sett får en viss tyngde, har fremstått skråsikre på en Gündogan-avtale, mens Dortmund har nektet. Sport Witness prøver denne gangen å se på denne forvirrelsen, og hvorfor Der Westen er så insisterende i denne saken.

Nye Gündogan-påstander i Tyskland

Av: Sport Witness

Det var interessant å se hvordan Der Westen ville tilnærme seg sin «Ilkay Gündogan til Manchester United»-historie etter å ha fått «kjeft» offentlig fra Borussia Dortmund.

Det var Der Westen som startet opp de nylige ryktene om at Gündogan var på vei til å bli en Manchester United-spiller, og over to tidligere artikler var de helt sikre på at en avtale var så og si i havn. Sky Sports Germany plukket så opp saken, og kjørte den, og la til at kontrakter kunne bli signert denne helgen – noe som åpenbart var feil, og det er verdt å merke seg at Der Westen ikke sa noe slikt selv.

Søndag har Der Westen hoppet tilbake på historien, og de sier fortsatt det samme, og referer til sine tidligere påstander, og linker til og med til sin artikkel om at det er en avtale på plass. De går ikke tilbake på påstandene sine til tross for hva Dortmund har sagt, selv om de referer til det at Dortmund har avvist påstandene. Det blir skrevet at Dortmund har avvist en Gündogan-avtale med Manchester United, og kanskje overtolker vi dette, men det kan tilsi at en avtale er mellom spilleren (mer spesifikt: De som representerer ham) og Premier League-klubben [og slike avtaler er jo vanlig, United.no-anm.].

Da de originale rapportene kom sa den tyske journalist Raphael Honigstein at Dortmund sa både offisielt og i fortrolighet [off the record, United.no-anm.] at ingen avtale er gjort, men at han i realiteten kan gjøre avtalen selv så lenge det er innen for overgangsprisparametrene. Det kan være grunnen til forvirrelsen. Dortmund mener at de har gitt Gündogan et brukbart tilbud for kontraktsfornyelse, og Bild sier i dag [søndag] at det er på €6,5 millioner i året, og Bundesliga-laget ønsker et raskt svar. Det er alle sjanser for at Gündogans leir i løpet av forhandlingene ble fortalt en overgangssum han kunne reise for om han ikke fornyet, og at Gündogans folk så har prøvd å få noen til å gå med på dette.

Ideen om at Gündogans representanter har gått rundt og prøvd å selge midtbanespilleren til klubber selv passer godt inn med andre tyske rapporter, og om de representantene føler at de har en avtale med Manchester United så kan det være hvor Der Westen-historien kom fra. Det forklarer kanskje ikke påstandenes pålitelighet fullstendig, men forklarer kanskje hvor Der Westen fikk det fra, og hvorfor de har insistert så hardt på sine påstander.

Ilkay Gundogan og Marcel Schmelzer
– Ikke forlat oss, Ilkay!

Les mer fra Sport Witness her.

Powered by Labrador CMS