– Han er Serbias fremtid

Men den serbiske fotballeksperten, Igor Mladenovic, råder United til å la Vanja Milinkovic-Savic forbli på utlån.

Publisert Sist oppdatert

I oktober snakket United.no med den serbiske fotballkenneren, Igor Mladenovic, om den serbiske keeperkjempen Manchester United ble enige om en avtale med på Norges nasjonaldag og som tegnet kontrakten i sommer.

Mladenovic hyllet unggutten i denne saken, og fortalte at han så for seg at Milinkovic-Savic kunne få landslagsdebut innen et par år.

Milinkovic-Savic er bare 17 år, og Mladenovic tror fremdeles at Vojvodina-målvakten er Serbias fremtid på landslaget.

– Jeg føler fremdeles at Milinkovic-Savic er Serbias fremtid på landslaget, sammen med Røde Stjerners Predrag Rajkovic. Det er imidlertid vanskelig å svare på for mange spørsmål om en så ung spiller, og det er også andre talent som begynner å spire, som for eksempel 15 år gamle Uros Kostic, som nettopp signerte for Chelsea fra Røde Stjerne.

KAN MYE: Det er svært lite Igor Mladenovic ikke kan om serbisk fotball.
KAN MYE: Det er svært lite Igor Mladenovic ikke kan om serbisk fotball. FOTO: Twitter.

– Stødig utvikling

Da United.no pratet med Mladenovic forrige gang, i oktober, hadde Vojvodina hatt sin beste start på sesongen noensinne, og lå nest øverst på tabellen i den serbiske toppdivisjonen.

– Vojvodina har falt litt fra ligaleder Partizan siden sesongstart da de gjorde sin beste sesongstart noensinne. Men de er fremdeles på tredjeplass bak Partizan og Røde Stjerne Beograd. Milinkovic-Savic har spilt 15 kamper og sluppet inn bare 16. Jeg vil si at utviklingen hans har vært stødig, og han har fremdeles til gode å gjøre noen kjempetabber, forteller Mladenovic til United.no.

I oktober sa Mladenovic at det største ankepunktet rundt United-målvakten var at han var litt for dårlig i distribueringsdelen mellom stengene. Det har han tydeligvis jobbet med, ifølge journalisten.

– Milinkovic-Savic har trent i en økende rytme de siste to månedene, men jeg synes fremdeles at han kan bli bedre i å plukke innlegg, og generelt være mer kommanderende i boksen på dødballer. Distribueringen hans er også et område som må forbedres, men han har virkelig jobbet med den biten de siste månedene, fortsetter han.

Følg Igor Mladenovic på Twitter her.

Har kontakt med Uniteds keepertrener

Joan Martínez Vilaseca, som har 29 års arbeidserfaring fra sin tid i Barcelona, uttalte tidligere i uken at Uniteds keepertrener, Frans Hoek, er verdens beste keepertrener. Det nyter Milinkovic-Savic godt av, sier han til United.no, og legger til:

– Han er i kontakt med Manchester Uniteds keepertrener, Frans Hoek, på et månedlig basis og jeg har blitt fortalt at han virkelig nyter forholdet han har med Uniteds trenerstab som er veldig direkte og rett på sak.

– Han takker også Hoek for å peke på eksakt hva han vil se forbedringer på hver gang de snakker.

Manchester United Open Training Session

Spilte for United U21

– Milinkovic Savic tilbragte en uke i Manchester i midten av desember mens det var vinterpause i den serbiske ligaen. Han møtte Sir Alex Ferguson og trente på Carrington med U21-laget, sier fotballjournalisten.

– Han spilte til og med mot Wolverhampton i et 0-1-tap, da spilte han en god kamp. Etter det jeg har hørt er United-trenerne svært fornøyd med hans opphold i klubben og måten han oppførte seg på banen.

Følg Igor Mladenovic på Twitter her.

– Ikke noe hastverk

Milinkovic-Savic har, som nevnt, tilbringt hele sesongen så langt på utlån i FK Vojvodina, og skal være der ut året. Det ser heller ikke ut til at serberen blir hentet tilbake til United med det første.

Og når han har spilt seg inn i førsteelleveren til serbias tredje beste lag er det ingen grunn til å slite benk eller aldersbestemt fotball i en annen klubb, ifølge Mladenovic.

Victor Valdés Louis van Gaal

– David De Gea er en utrolig målvakt som fremdeles er ung, så jeg tror ikke det er en god idé å hente tilbake Milinkovic-Savic per nå. Han er nødt til å spille førstelagsfotball så lenge han kan, og bare se på hvordan Courtois gjorde det da han var på lån hos Atlético så lenge som han var. Så jeg synes han hvertfall bør tilbringe neste sesong i Vojvodina, om ikke den neste etter der også.

– Det er ingen grunn til å hastverk for United på noen som helst måte. At Victor Valdés har kommet inn har nok også gjort valget hans enklere, avslutter han.

Følg Igor Mladenovic på Twitter her.

Powered by Labrador CMS