ian

Supporterleder mener Knighton bløffer

Tirsdag kveld kom nyheten om at Michael Knighton forbereder et bud til Glazer på Manchester United. MUST-leder Ian Stirling mener 70-åringen bløffer.

Publisert Sist oppdatert

– Han er en gambler, bløffer og selvpromotør. Det er større sjanse for at romvesener kjøper United enn at Knighton fronter et konsortium av milliardærer. Hvis du var milliardær, ville du jobbet med Knighton?

Det skriver Ian Stirling på Twitter. Han har vært i MUST-styret siden 2004 og er en kjent representant for supporterne i Manchester.

I 1989 skulle Knighton bli klubbens redningsmann, og viste seg fram med brask og bram på Old Trafford før sesongstarten i 1989/90-sesongen. I stedet gikk oppkjøpet i vasken.

LES SAKEN: Gammel United-direktør garanterer bud på klubben 

Offisielt har imidlertid MUST sagt at de ikke kan uttale seg på nåværende tidspunkt, før de har fått svar på følgende spørsmål av Knighton:

Hvem investerer, og hvor kommer pengene fra?

I en Twitter-tråd kommer JD Deitch med følgende uttalelse på vegne av MUST:

– Vi kan ikke kommentere saken på dette tidspunktet fordi han ikke har gitt oss noen detaljer eller opplysninger om budets struktur eller hvem som støtter ham.

– Vi har vært imot Glazers fra begynnelsen. Det er ingen tvil om at eierskapet har ødelagt og fortsetter å ødelegge klubben. Men vi er nødt til å sørge for at kuren ikke er verre enn sykdommen.

– Den eneste måten å vurdere Michaels bud er at de som støtter ham viser hva de bidrar med. Vi er nødt til å sette oss ned sammen med dem for å vurdere om budet vil tjene fansen.

– Årsaken til at vi ønsker å kjenne strukturen og investorene er at det er veldig få mennesker som har råd til å betale det Glazers krever, og det er ikke nødvendigvis mennesker vi ønsker i klubben.

Deitch trekker fram oljestater, ekstremt rike mennesker som Sir Jim Ratcliffe, og private investeringsfond.

– Hvem investorene er og hvor pengene kommer fra er spørsmål som betyr mye for oss. På nåværende tidspunkt har vi ikke svaret på noen av dem, og vi vil fortsette vårt arbeid med «Fan Share Scheme».

Nyheten om Knightons oppkjøpsplaner kom i form av en YouTube-video, der Knighton hevder at han har samlet et konsortium som i løpet av kort tid vil legge fram et bud på Manchester United.

I intervjuet hevder han blant annet at MUSTs «Fan Share Scheme» ikke vil utgjøre noen forskjell, men tvert imot gjøre de amerikanske eierne enda mektigere.

– Michael har rett i at FSS ikke vil gi umiddelbar endring av eierskapet i Manchester United. Det har vi heller aldri sagt, svarer Deitch.

– Hensikten med FSS er å bygge opp en gruppe med supporteraksjonærer, noe vi mener er fullt mulig. Når Glazers holder alle kortene, er det bedre at én million supportere har én aksje, enn at 100 000 supportere har ti aksjer.

Trykk på Twitter-tråden nedenfor for å lese det opprinnelige innlegget!

Etter at Michael Knighton forsøkte å kjøpe klubben i 1989 måttet han tåle å bli kalt både klovn og fantasifull. Forretningsmannen skulle bli klubbens redningsmann, og viste seg fram med brask og bram på Old Trafford før sesongstarten i 1989/90-sesongen. I stedet gikk oppkjøpet i vasken.

I et eksklusivt intervju med United-Supporteren har Knighton i ettertid hevdet at han hadde pengene til å kjøpe Manchester United, men at han selv valgte å forkaste planene av andre årsaker.

Powered by Labrador CMS