– United i overgangsledelse

HVA TROR VI: Hver dag frem til seriestart kan du lese hva united.no-redaksjonen tror om årets sesong. Torsdag: Steinar Madsen

Publisert Sist oppdatert

Tidligere innlegg:

Onsdag, Dag Langerød: – Marerittet er mange skader

Tirsdag, Bjarte Valen: – Kagawa kan bli sommerens kjøp

1. Hva innebærer en drømmesesong for United i dine øyne?
At vi gjenvinner Premier League-tittelen og avslutter sesongen med å løfte Champions League-troféet på Wembley den 25. mai. Skulle det skje, lover jeg å ikke be om mer før i 2013/14-sesongen.
2. Hva er marerittet du helst ikke tør å tenke på?
Som United-supporter holder det lenge å tenke på marerittet vi opplevde i mai. Noe tilsvarende må aldri få lov til å skje igjen. Ikke noe i nærheten av tilsvarende heller. I samme slengen kan jeg legge til at jeg håper vi unngår å bli like skaderammet som i forrige sesong. Under slike omstendigheter var det intet mindre enn en bragd å følge ekstremt lite skadeutsatte City helt til døren.
3. En United-spiller å se opp for den kommende sesongen:
Jeg må innrømme at jeg har store forventninger til Englands ferske landslagsspiller Tom Cleverley. Det han har vist til nå – ikke bare før han ble skadet forrige sesong, men også det han presterte under OL og i treningskampen mot Hannover – gir meg troen på at han er den kreative spilleren som midtbanen lenge har skreket etter. Slipper han unna langvarige skader, er jeg godt fornøyd med miksen av de midtbanespillerne vi har. Da trenger ikke Sir Alex å foreta noen i-siste-liten-kjøp i denne lagdelen.
4. United-spiller du mer enn gjerne sender ut dørene på Old Trafford:
Liker ikke spørsmålet. Vi skal ta vare på de spillerne som til en hver tid befinner seg i klubben. Vi skal støtte dem, ikke mobbe dem. Latterliggjøringen av Bebe er et eksempel på det siste. Det er fullstendig forkastelig. Hva galt har fyren gjort? Kanskje er han ikke god nok for en klubb som Manchester United, men ingen kan klandre Bebe for å ha takket ja da tilbudet dukket opp. Hvorfor han ble hentet til Old Trafford er et spørsmål som helt andre må svare for.
5. Hva er Premier Leagues beste bortebane?
Der tenker jeg at svaret må bli Villa Park, og da selvsagt fordi arenaen har vist seg som Uniteds lykkebane nummer én.
6. Hvilken klubb har Premier Leagues beste bortefans?
United – uten tvil!
7. Hvilken Premier League-klubb har hatt den beste sommeren på overgangsmarkedet?
Akkurat nå, dagen etter meldingen om Van Persie-overgangen, er jeg nesten fristet til å svare Manchester United! Så ja, det svarer jeg, og det med følgende korte begrunnelser:
Nick Powell – riktignok veldig ung, men utvilsomt et stort talent som flere av storklubbene lå langflate etter. Det samme kan sies om chileneren Angelo Henriquez, som også ser ut til å bli klar. Så har vi Shinji Kagawa – Årets spiller i Bundesliga; og altså RvP – Årets spiller i Premier League! Hvor mye bedre kan det egentlig bli?
8. Hvilken klubb har kjøpt katta i sekken?
Da nyheten kom om at Manchester City hadde kjøpt Jack Rodwell fra Everton, var min umiddelbare reaksjon: «Hvorfor – hva i all verden skal de med ham?» Men dem om det. Kanskje jeg til og med må bite i meg all skepsis utover i sesongen. Håper jeg slipper det.
9. En spiller hos våre motstandere du beundrer i all hemmelighet:
Robin van Persie. Å nei, vent – han er jo United-spiller! I hvert fall ganske snart; kanskje før jeg rekker å trykke «Publiser»..?
Nei, da må jeg vel innrømme at Yaya Toure skremmer meg litt. Men siden han er blitt nevnt av andre, sier jeg heller Luka Modric. Riktignok er det ingenting skremmende ved ham, men for en elegant fotballspiller!
10. En spiller hos våre motstandere du misliker intenst:
Her må svaret bli noe i likhet med det kollega Valen svarte forleden dag: Det går ikke an å skille mellom to så motbydelige typer som John Terry og Luis Suarez.
Slik tror jeg Premier League ender:

Topp tre:

1. Manchester United
2. Manchester City
3. Chelsea

Nedrykk:

18. Southampton
19. West Bromwich
20. Reading
Powered by Labrador CMS