Hull i samlingen

Tre grunner til at det er sannsynlig at United sørger for at United-helt Steve Bruce rykker ned.

Publisert Sist oppdatert

Louis van Gaal gjorde det på fredagens pressekonferanse klart at United ikke skal gi Steve Bruce noen tjenester selv om han er rød, noe som nok er betryggende for Newcastle å høre.

Her er noen andre ting som er betryggende for Newcastle:

Hull i samlingen

Hull har i sine fire Premier League-sesonger plukket poeng mot alle de store klubbene (her definert som klubber som har vært i Champions League siden Hull tok turen opp) – bortsett fra mot United.

United har vunnet samtlige sju Premier League-kamper mot Hull, og enda mer spesielt: Vi har i tillegg scoret tre mål eller mer i alle unntatt én av disse kampene! 1-0-seieren (med et svekket lag) på denne datoen i 2009 er den eneste der vi ikke har scoret tre eller mer.

Vi vant også de tre siste kampene mot Hull før Premier League: To ligacupkamper i 1987 (5-0 og 1-0), i tillegg til 2-0-seieren i februar 1975. Uniteds 0-2-tap på Boothferry Park i november 1974 var forrige gang Hull tok poeng mot United (ja, for Hull har jo skiftet stadion siden de tok poeng mot United).

For å unngå nedrykk må hullet i samlingen tettes. De må vinne heller enn å gå på sitt ellevte tap på rad mot United.

brucerodgers (650 x 358)
SMIL OG LATTER: Steve Bruce og Hull pleier å ha mer å glede seg over mot lag som Liverpool.

 

Bruces United-kompleks

Steve Bruce har vært en nyttig mann for United i flere klubber, siden han ofte har tatt poeng mot rivalene våre. Senest i slutten av april da hans Hull-lag slo Liverpool, men også i Birmingham, Wigan og Sunderland har han vært en irriterende mann å møte for lagene som kjemper mot United.

Men har ikke Bruce hjerte til å slå United? Den tidligere United-kapteinen har nemlig vært manager mot United ved 21 anledninger, og står med bare fire uavgjort å vise til. Resten har endt med tap.

United har en vinnprosent på rundt 81% mot Steve Bruce, mens Bruce altså aldri vinner mot United. Det er han nødt til å gjøre noe med for å ha håp om å sende Newcastle ned i Premier League.

Nærmest var Bruce i oktober 2009 med Sunderland, da United utlignet på overtid mot Sunderland da et Patrice Evra-skudd gikk via Anton Ferdinand og i mål.

Premiership Title 1993
UNITED-KAPTEINER: Bryan Robson og Steve Bruce etter seriegullet i 1992/93.

Lee Probert

Ok, Lee Probert er i seg selv ikke noen grunn til å tro på United-seier, for han har ikke noe rykte på seg som verken pro-United eller anti-United (og dommere vil sjelden/aldri være det når de har et slikt rykte på seg heller, siden de har sin egen profesjonelle karriere å tenke på), men United har i alle fall aldri tapt en offisiell kamp dømt av Probert.

Probert har dømt oss i elleve offisielle kamper, og vi har vunnet ni av disse kampene, med 7-1-seieren mot Blackburn (da Berbatov scoret fem) og 4-0-seieren mot Norwich (den første under Ryan Giggs) som de mest minneverdige.

Uavgjorresultatene borte mot Newcastle og West Ham mot slutten av jakten på serietitlene i henholdsvis 2011 og 2013 er de to poengtapene med Probert som dommer. I tillegg tapte vi en treningskamp, Rio Ferdinands testimonial, med 42-åringen som dommer.

Probert var også dommer forrige gang Hull hadde en blytung maidag: Da Arsenal kom tilbake i FA-cupfinalen og vant etter at Hull først ledet 2-0.

LEE PROBERT: Lørdagens pipeblåser.
LEE PROBERT: Championship? Det er den veien.

Det er altså en del som taler for at United sender Steve Bruce ned. Så kan vi ved et eventuelt United-tap heller krysse fingrene for at Bruce får hjelp også fra West Ham.

Powered by Labrador CMS