– En helt spesiell anledning

Hull-manager Steve Bruce kjenner torsdagens motstander bedre enn de fleste.

Publisert Sist oppdatert

I ni sesonger, fra desember 1987 til mai 1996, ruvet den snart 53 år gamle (fyller år sammen med SAF på nyttårsaften) Bruce i Uniteds midtforsvar. I løpet av sin lange karriere som Rød djevel, vant han medaljer i Premier League, FA-cupen, Ligacupen og Cupvinnercupen, erfaringer han nå forsøker å bringe videre som manager for Hull Football Club.

2. juledag står han overfor utfordringen det blir å måle sine egne elever mot sin gamle klubb. Det ser han åpenbart frem til med glede, for som han selv sier det til Hulls egen hjemmeside:

– For oss her i klubben, finnes det ikke noe bedre tidspunkt til å ha hjemmekamp mot Manchester United enn 2. juledag.

– Tradisjonelt er dette den største og beste dagen (for fotball), og nå får vi også den største kampen. For oss er det stort å ta imot den regjerende ligamesteren, som nå er i ferd med å finne storformen – akkurat som forventet.

– Må opp på vårt beste

– Det som er helt sikkert, er at vi må opp på vårt beste nivå. Vi må spille god fotball, slik vi gjorde mot Liverpool (vant 3-1 i begynnelsen av måneden), og glede oss over utfordringen ved å ønske Manchester United velkommen hit.

– Med spillere som Rooney og Welbeck på laget sitt, blir vi nødt til å holde en stram linje, for de er i stand til å score mål fra alle kanter. Gjennom årene har det vært en av deres sterkeste sider.

– Presset ligger på United

– Nå har de begynt å finne formen, og de vant overbevisende i helgen. Dermed blir dette en kamp hvor det ikke stilles særlig med forventninger til oss. Det gjøres det derimot til dem.

– Om vi kan gå utpå og spille på et nivå som vil gi dem problemer? Det håper jeg virkelig, avslutter Bruce.

Powered by Labrador CMS