Bruce lever i håpet

Det er ingen overdrivelse å hevde at søndagens kamp betyr langt mer for Hull enn for Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

Mens United må avfinne seg med at 3. plassen går til Arsenal og at Champions League dermed kun kan nås gjennom kvalifisering, har «tigrene» fra Kingston-upon-Hull langt større problemer å forholde seg til.
I sin andre Premier League-sesong etter opprykket i 2013, befinner klubben seg under streken idet det gjenstår én ligarunde. De har 90 minutter på seg til å redde skinnet.

Oppgaven er klar som glass – de må gjøre noe de aldri har gjort mot Manchester United i Premier League, nemlig vinne. Steve Bruce synes neppe heller at hans private statistikk er noen særlig hyggelig lesning. Han har i alt møtt United 21 ganger som manager for diverse klubber, og står fortsatt uten seier!
Og selv om det skulle løsne for ham på søndag og Hull tar tre poeng, trenger heller ikke det å være nok for å overleve. Bruce & co. er nemlig avhengige av hjelp fra West Ham når londonerne besøker St. James’ Park. Uavgjort holder, for Hulls målforskjell er langt bedre enn Newcastles.

– Fordel av hjemmebane

Uansett er situasjonen alt annet enn enkel. Trøsten for Bruce er at de svarte og gulstripede mot alle odds har gravd seg ut av dype, mørke hull før. I 2009 sto de også overfor Manchester United på hjemmebane. De tapte 0-1, men reddet seg takket være Newcastles manglende evne til å skaffe seg det ene poenget de trengte mot Aston Villa.
Dette vet Steve Bruce, og nå setter han sin lit til at det skal skje et mirakel igjen.

– Det er en stor fordel for oss at vi skal spille hjemme når en av engelsk fotballs giganter kommer på besøk, sier han til Hulls hjemmeside mens han prøver så godt han kan å riste liv i et svinnende håp.

– Forhåpentligvis vil spillerne være klare for oppgaven, og publikum likeså. Vi er bare nødt til å ha troen på at det kan gå bra.

– Etter 37 kamper skulle man ikke tro det var mulig å være i en situasjon som dette, men vi må bare akseptere at sånn er det.

– Vi må bare takle presset og håpe på at også vi skal få oppleve å ha hellet på vår side, sier en håpefull Bruce til slutt.

Powered by Labrador CMS