– Manageren ante ikke hvem jeg var

Joshua King snakker ut om det han beskriver som «marerittet i Tyskland».

Publisert Sist oppdatert

Uniteds 20 år gamle nordmann ble leid ut til Borussia Mönchengladbach før årets sesong. Håpet var at tilnærmet fast spilletid i Bundesliga skulle gjøre han mer klar for førstelagsspill på Old Trafford.

Slik gikk det ikke.

Han slet med skader og lite tillit, og fikk bare to innhopp for tyskernes A-lag.

To mål på fire kamper for andrelaget var mager trøst.

Klubbens sportsdirektør, Max Erbl, hadde lokket ham dit på falske premisser.

– Et mareritt

– Jeg ble lovet ditt og datt, men når jeg kom dit så visste ikke en gang manageren (Lucien Favre) hvem jeg var, sier King til Yorkshire Post.

– Dermed ble den første halvdelen av sesongen et mareritt for meg. Jeg skjønte fort at han (manager Favre) ikke ønsket meg der. Jeg kom dermed ikke inn på laget, og mistet all selvtillit.

– Det handlet egentlig om politikk. Sportsdirektøren ønsket meg, men manageren hadde allerede valgt ut laget sitt. De ligger imidlertid på 3. plass i Bundesliga og gjør det bra. Det skal han ha. Jeg måtte imidlertid tenke på meg selv. Jeg hadde dratt dit for å spille. Derfor var det like greit å dra hjem igjen, sier King videre.

– Et enkelt valg

Tilbake i England viste Hull raskt interesse. De hadde også vært interessert før han dro til Tyskland, men nå fikk de konkurranse. En rekke andre klubber ønsket også den offensive nordmannen.

Hulls trumfkort var at de allerede hadde flere nåværende og tidligere United-spillere i troppen.

– Det gjorde valget enkelt, sier King.

– Joe Dudgeon, Robbie Brady, James Chester, Cameron Stewart og Corry Evans var alle i Hull, og foruten meg og Robbie har de andre alle blitt kjøpt av Hull.

– Jeg ville ikke blitt overrasket om jeg eller Robbie også blir solgt dit, sier King.

Kjemper om opprykk

King står nå med tre kamper fra start og seks som innbytter for Hull. Ifølge Yorkshire Post var han Hulls klart beste spiller da laget tapte 0-2 mot serieleder Southampton tidligere i uka, og det var bare treverket og noen gode keeperredninger som stoppet ham fra å score sitt første Hull-mål.

Med 58 poeng kjemper King og Hull om opprykk til Premier League. De ligger to poeng bak 6. plassen som kan gi play off-spill om opprykk. Ni seriekamper gjenstår.

Powered by Labrador CMS