Overbevist av McTominay

José Mourinho går langt i å antyde at han ser på Scott McTominay som en fremtidig førstelagsspiller for Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

Etter en intens og relativt fascinerende seanse på fredagens pressekonferanse, der den portugisiske 55-åringen tok et oppgjør med mediene og deres dekning av situasjonen rundt Paul Pogba, ble seansen penslet inn på spørsmål om mulige forsterkninger for å lette presset som ligger på franskmannens skuldre.

– Vi trenger en midtbanespiller fordi vi mister Michael Carrick. Vi trenger naturligvis balanse i laget vårt, sa Mourinho, som minnet journalistene om at han også i januar snakket om behovet for et nytt tilskudd på midtbanen.

LES OGSÅ: – Pogba? Løgner, løgner, løgner!

– McTominay kom ikke fra månen

United-manageren sendte deretter et nytt stikk i retning pressekorpset, før han trakk fram Scott McTominay som et alternativ mange glemmer.

– For et par måneder siden sa jeg at vi ikke ønsket å signere en spiss eller en ving og at vi kommer til å forsøke å signere en midtbanespiller.

– Du kan beskylde meg for mange ting, men du kan ikke si at jeg løy til dere. Når det er ting jeg ikke ønsker å si, lar jeg være å si det, men jeg leder dere aldri i en annen retning.

McTominay

– Kommer du til å hente opp en juniorspiller til førstelaget?

– Det avhenger av hva du mener med å «forfremme». Hvis du mener at det betyr at de (juniorspillerne) trener regelmessig med oss, har de vært en del av laget i lang tid.

– Scott McTominay kom ikke dalende ned fra månen. Han trente med oss mange ganger forrige sesong og fikk spilletid i oppkjøringen. Da vi skjønte at Andreas Pereira skulle til Valencia, bestemte vi oss for ikke å hente en ny spiller fordi vi hadde McTominay som var klar til å ta det neste steget.

– Dersom det er konseptet dere kaller en «forfremmelse», forfremmer vi spiller hele tiden. Kanskje er én av dem på benken på lørdag.

Michael Carrick lanserte for øvrig selv McTominay som sin etterfølger i et MUTV-intervju fredag.

Mourinho kunne også opplyse om at flere juniorspillere har vært involvert på førstelagstreningene denne uken som følge av skader på spillere som Ander Herrera og Marcus Rashford.

To av disse er Tahith Chong og Angel Gomes, men begge var involvert da U23-laget ble knust 0-4 mot Chelsea fredag kveld, noe som gjør det lite sannsynlig at de vil være i troppen lørdag. 

LES OGSÅ: – McTominay vil overta plassen min

Verdsetter FA-cupen

Med kamper på tre fronter mot Huddersfield, Sevilla og Chelsea i henholdsvis FA-cup, Champions League og Premier League, er det unødvendig å understreke at United går inn i en viktig periode.

Selv mener Mourinho at lørdagens FA-cupoppgjør mot Huddersfield er den mest avgjørende, ettersom det er vinn-eller-forsvinn etter 90 minutter.

Fredag kveld tok Chelsea seg videre til kvartfinalen med en enkel 4-0-seier mot Hull, mens Leicester slo Sheffield United 1-0.

– Lørdag kveld er vi enten ute av FA-cupen eller klar for kvartfinalen. Det er natt eller dag, ikke grått. Det er en veldig viktig kamp fordi det er en utslagskamp.

– Sevilla er halvveis en utslagskamp, så den er ikke like kritisk som den mot Huddersfield, men nesten.

– Hvor viktig vil det være å vinne en cuptittel til?

– Vi skal gjøre det vi kan. Vi vet at Champions League er vanskeligere enn Europa League, og i FA-cupen er det bare Liverpool og Arsenal som er slått ut av topplagene.

– Det var en fin trekning for Chelsea, Manchester City og Tottenham, så topplagene kommer til å være i kvartfinalen. La oss sørge for at også vi er der, men også FA-cupen vil bli tøff (å vinne).

Slik spilles femte runde:

Chelsea – Hull City 4-0
Leicester City – Sheffield United 1-0
Sheffield Wednesday – Swansea City
West Bromwich Albion– Southampton
Huddersfield – Manchester United
Rochdale – Tottenham Hotspur
Brighton & Hove Albion – Coventry City
Wigan Athletic – Manchester City

Powered by Labrador CMS