– Høyreback er langt fra det viktigste

Bjarte Valen og Dag Langerød mener egentlig at det er andre steder pengene bør brukes, mens Eivind Holth kikker til Paris…

Publisert Sist oppdatert

Ole Gunnar Solskjær er ansatt som permanent manager, men hvordan skal United-troppen bygges videre?

Det er et av hovedspørsmålene blant United-fansen, og Supporterklubbens Bjarte Valen, Eivind B. Holth, Dag Langerød og Håkon Aaberge tok en intern diskusjon.

I løpet av de fire neste dagene får du våre meninger om behovet for forsterkninger på backene, stopperplass, midtbanen og i angrepet.

ONSDAG: Forsterkninger på stopperplass
TORSDAG: Høyreback-situasjonen
FREDAG: Den sentrale midtbanen
LØRDAG: Angrepsrekka

– Den minst viktige forsterkningen

– Jeg vet at det høres kontroversielt ut, spesielt etter Ashley Youngs prestasjon mot Wolverhampton tirsdag kveld, men for meg er det enda viktigere å forsterke på den sentrale midtbanen, høyrekanten og eventuelt også på stopperplass. Høyrebacken er det minst viktige hullet å tette av de fire åpenbare hullene vi har i troppen, sier Dag Langerød.

– Vi hentet for ett år siden spilleren som av mange var betegnet som den beste høyrebacken i sitt alderskull, Diogo Dalot. Han har så hatt en ganske så positiv sesong, vært på banen i 17 kamper så langt, fylt 20 år og hvis vi skal hente en ny høyreback så måtte vi fort kanskje bruke 50 millioner pund på en mer etablert back i alderen 25-28 år. I alle fall hvis vi skulle være sikret en klar forsterkning.

20 ÅR GAMMEL: Langerød og Valen mener at det kan satses hardt videre på Diogo Dalot.

– Han måtte da igjen få en fireårskontrakt, eller noe sånt, og han ville sannsynligvis ha en viss garanti eller i alle fall en klar forventning om mye spilletid. I verste fall sitter vi da igjen med Dalot, det største talentet i sin aldersgruppe, som egentlig ikke er sikret optimal utvikling før han er 23-24 år gammel.

– Faren, hvis Dalot raskt skulle ta steg, er også at vi da igjen også sitter med en dyr og rutinert back på benken som er misfornøyd, fortsetter Langerød.

– Tenk på Aaron Wan-Bissaka som er den som har vært sterkest koblet til oss: Hvor utålmodig vil ikke den av Dalot eller Wan-Bissaka som er klart nummer to bli av sjelden å få tillit i de viktigste kampene. Jeg liker ikke helt tanken her, spesielt siden det er flere andre hull i troppen som jeg mener det er enda viktigere å tette.

Bjarte Valen er enig.

– Jeg ønsker også å se Diogo Dalot få tillit og tid, og med Ashley Young heller som en backup-løsning så er det andre posisjoner på banen som bør prioriteres.

– Det eneste som eventuelt kunne endre på dette er om Solskjær sa klart i fra til Ed Woodward at han ikke mente det var rett i å satse på Dalot, men jeg ser vel ingen grunn til å tro at Solskjær ville stilt et slikt ultimatum, sier Valen.

Håkon Aaberge er også positiv til Dalot.

ALLEREDE EN AV GUTTA: Diogo Dalot, her med Victor Lindelöf etter en scoring.

– Han virker ikke hundre prosent klar til å ta over, men samtidig er det nok regelmessig spilletid som gjør at han faktisk kan bli det.

– Prestasjonene hans offensivt tyder også på at han lærer fort, og han har mange av de offensive egenskapene en moderne back bør ha. Kanskje kan vi derfor leve med å risikere at høyrebacken ikke er vår viktigste posisjon neste sesong – og krysse fingrene for at Dalot så fort som mulig sørger for at posisjonen ikke lenger er et problem.

– Trenger en mellomløsning i to år

Mens Langerød, Valen og Aaberge stort sett snakker etter samme pipe om høyreback-situasjonen, så gjør ikke Eivind B. Holth helt det.

Høyrebacken er riktignok helt nede på fjerde plass over posisjon som er viktig å forsterke i til sommeren, men Holth er klar på at han helst vil se at noe skjer på både høyreback, stopper, sentral midtbane og høyre kant, og kaster inn en belgier i Paris som et mulig alternativ til en kanskje akseptabel pris.

– Diogo Dalot har vist at han kan være en fremtidig United-back, men det må nok inn en brikke til før portugiseren er helt klar. Han er ikke klar til å ta over på fast basis, mens Ashley Young er for svak defensiv, noe som selvfølgelig har sammenheng med at han egentlig er ving.

– Jeg mener derfor at United må få tak i en høyreback som kan gå rett inn på laget og spille to sesonger der. PSG-back Thomas Meunier kunne vært et alternativ, sier Holth om 27-åringen som ifølge rapportene «kun» tjener 60.000 euro i uka i Paris og bare har ett år igjen av kontrakten i Paris.

Det spesielle med Meunier er at han også har uttalt at han vokste opp som United-fan, og aldri har lagt skjul på at Premier League-spill ville vært høyinteressant.

Langerød er fortsatt litt skeptisk til pengebruk i posisjonen, og understreker at United faktisk har litt bredde defensivt – selv om det kan stilles spørsmålstegn ved kvaliteten på en del av spillerne. Spesielt sammenliknet med verdensklasse-nivået United egentlig sikter mot.

– Men vi har faktisk stoppere som kan spille høyreback. Ashley Young har selvsagt vært bedre før, men burde kunne gjøre en jobb videre som backup og husk at vi også har 17 år gamle Ethan Laird – som er én av de få ungguttene som Solskjær selv har fremhevet selv så langt.

– Så er jeg helt enig med Bjarte som sier at om Solskjær ikke mener Dalot er rett mann, så endrer situasjonen seg, men det er flere andre hull jeg mener er viktigere å tette først og som jeg ser for meg blir veldig kostbare å tette. Og hvem er egentlig alternativene? Aaron Wan-Bissaka til kanskje rundt 50 millioner pund? Jeg merker jeg er litt skeptisk.

MANGE RYKTER: Aaron Wan-Bissaka er egentlig den eneste høyrebacken som jevnlig kobles til United. De siste ukene har han faktisk så godt som vært det eneste navnet som nevnes av de som liker å fortelle at de har litt innsikt.

Disse høyrebackene har vært koblet til United de siste ukene:

Aaron Wan-Bissaka: Crystal Palace har innrømmet at alle deres spillere er til salgs for rett pris, og det er flere ganger blitt nevnt en sum på om lag 40 millioner pund hvis United skulle gå for den 21 år gamle høyrebacken. Flere rapporter har også nevnt Wan-Bissaka som et av navnene helt øverst på Uniteds ønskeliste. Høyreback er ofte også blant posisjonen som United-journalister hevder at United ser på.

David Calabria: AC Milans 22-åring har så vidt vært innom ryktespalten, men da fra italienske nettsteder. Han er vel egentlig ikke nevnt blant de journalistene som står United tettest.

Powered by Labrador CMS