tenhag010223

På dette området har ikke United vært bedre siden år 2000

Mandag ettermiddag så vi på en av grunnene til at Old Trafford har blitt et fort igjen: forbedringen i det defensive arbeidet.

Samtidig er det jo ikke tvil om at United har gjort mye bra offensivt også under Erik ten Hags ledelse, og nå for tiden scorer United mer enn ett mål hver gang.

Ja, faktisk har United nå spilt ti hjemmekamper på rad med to eller flere scoringer. United har ikke scoret bare ett mål siden 1-0-seieren mot West Ham i slutten av oktober, da Marcus Rashford senket David Moyes’ lag.

Når var forrige gang United hadde en like lang rekke med hjemmekamper med to eller flere mål…? Svaret er at det var i 2006/07-sesongen, da vi også hadde ti hjemmekamper på rad med to eller flere mål.

Vi har gått gjennom resultater et stykke bakover i tid, og våre undersøkelser viser at vi må tilbake til år 2000 for å finne en rekke som overgår disse to rekkene fra 2022/23 og 2006/07.

Den gang gikk rekka over to sesonger – de fire siste hjemmekampene i 1999/00-sesongen, og de åtte første hjemmekampene av 2000/01-sesongen – og endte altså med tolv kamper totalt sett.

Manchester United v Crystal Palace - Premier League
EN VIKTIG DEL AV GRUNNEN TIL AT DET ER SLIK: Marcus Rashford, her etter det viktige andremålet mot Crystal Palace.

jubel
AVGJORDE MOT CITY: Marcus Rashford – her sammen med Casemiro, som også har bidratt med tre hjemmemål i løpet av denne perioden.

solskjaer070107k
REDDET STATISTIKKEN (OG UNITED FRA OMKAMP): Ole Gunnar Solskjær feirer overtidsmålet mot Aston Villa i januar 2007, som sørget for 2-1-seier i Henrik Larssons debut.

Teddy Sheringham
VIKTIG: Teddy Sheringham var den som scoret mest i denne perioden. Her i forbindelse med hat tricket mot Southampton, i en kamp hvor United vant 5-0.