Har sett en klar økning i hets – utestengte seks supportere for hetsing av Son

Publisert Sist oppdatert

Manchester United kommer, i likhet med andre klubber, til å boikotte sosiale medier denne helga.

Dette på grunn av mengden hets som rettes mot både spillere og andre tilknyttet fotballen på de ulike sosiale medieplattformene.

Supporterklubben kommer også til å delta i denne boikotten.

ManUtd.com skriver klubben at de selv har gjennomført en undersøkelse for å analysere hvor mye hets spillere blir utsatt for, og så da på perioden mellom september 2019 og februar 2021. Klubbens konklusjon ut fra dette er at det har vært en økning på 350% av hets rettet mot klubbens spillere.

86% av de aktuelle postene var rasistiske, mens 8% var enten homofobiske eller transfobiske. Flesteparten av de rasistiske postene skal ha inneholdt enten ulike varianter av n-ordet eller emojier brukt med rasistisk intensjon (apekatt, sjimpanse, banan, gorilla).

Verst var det i januar 2021. Da var det snakk om over 400 hetsende meldinger.

I tillegg til at det også er en del hetsende meldinger rettet mot supportere, så kommer det også hetsende meldinger om andre spillere.

Klubben har sanksjonert mot seks individer som brøt klubbregler ved å hetse Tottenhams Heung-min Son i forbindelse med kampen tidligere i april, og i forbindelse med det har klubben kommet med suspensjoner til tre sesongkortholdere, én person på sesongkortventelista og ytterligere to offisielle medlemmer.

Solskjær håper på endringer

Solskjær snakket også om temaet igjen etter torsdagens kamp mot Roma, da han ble intervjuet av TV 2.

– Det er viktig å være med på å si ifra hva vi mener. Vi har en egen kampanje selv også – see red.

Solskjær har ved flere anledninger før snakket om hvor uakseptabelt han mener det er hvor enkelt det er som anonym å hetse andre via ulike sosiale medieplattformer.

– Det blir gjort altfor lite med det. Vi er i 2021 og verden er fortsatt sånn at vi må snakke om rasisme og diskriminering altfor ofte.

– Sosiale medier og de firmaene der er nødt til å gjøre annet. Det skal ikke være mulig å lage seg en konto med et falsk navn med Per Karlsen [navnet til TV 2s reporter, red.anm.] eller hva du vil, så jeg håper vi i hvert fall får satt lys på det, og at det blir en liten endring.

– Vi får det aldri helt bort, men vi kan i alle fall prøve.

Manchester United v AS Roma - UEFA Europa League Semi Final: Leg One
HÅPER PÅ ENDRINGER: Ole Gunnar Solskjær.
Powered by Labrador CMS