rashford150322

– Jeg skulle selvsagt gått rett forbi

Marcus Rashford forklarer hva han sa og gjorde utenfor Old Trafford etter tirsdagens kamp, og sier at han burde ignorert hetsen.

Publisert Sist oppdatert

En undersøkelse sist sommer viste at Lebron James var den eneste idrettsutøveren i verden som mottar mer hets på sosiale medier enn Marcus Rashford.

Han får også høre det en del både på og utenfor Old Trafford for tiden, etter skuffende prestasjoner over tid.

Etter tirsdagens kamp dukket det opp en video på nettet hvor Rashford reagerte på kommentarer fra noen som stod utenfor stadion, og reaksjonene på denne videoen fikk Rashford til å legge ut en melding på sosiale medier for å forklare noen ting:

  • Først og fremst at han ikke viste fingeren, og Rashford forklarte også hva han sa.
  • At en blir lei av all hetsen, men at en ikke bør la følelsene ta overhånd på den måten.
  • At han er sin egen største kritiker når det gjelder prestasjoner.

Her er det Rashford skrev:

– En video kan si mer enn tusen ord, og det sørget i dette tilfellet unøyaktig informasjon til å bli delt på sosiale medier. Folkens, i flere uker har jeg blitt hetset, truet og stilt spørsmål ved, og i går kveld tok følelsene overhånd for meg. Jeg er et menneske. Det sliter på en å å lese og høre den type ting om seg selv hver dag.

– Ingen er mer kritiske til mine egne prestasjoner enn meg, men det dere ser i denne videoen mangler kontekst.Jeg hadde blitt «heckled» [i dette tilfellet: ropt til/utsatt for aggressive kommentarer/hetset] fra det øyeblikket jeg satte foten min utenfor stadion, hets som ikke var rettet ikke bare mot meg som fotballspiller. Folk var ute etter en reaksjon fra meg, og telefonene var klare. Selvsagt skulle jeg gått rett forbi, og ignorert det, det er jo det vi er forventet å gjøre, er det ikke?

– Jeg ønsker å klargjøre to ting. Det første er hva jeg faktisk sa til mannen som hetset meg, som var «kom hit og si det til meg ansikt til ansikt» (et faktum sikkerhetsvaktene kan vitne om), og for det andre at jeg brukte pekefingeren min for å vise supporteren at han skulle komme bort for å si det ansikt til ansikt. Gesten var ikke med langfingeren. Jeg er ikke kravstor, og dette er ikke egoistisk. Jeg er opprørt og skuffet. Og i det øyeblikket var jeg dum, men jeg var menneskelig.

Powered by Labrador CMS