– Dette er Woodwards ansvar

MANCHESTER: – Manchester United har som mål å være en av de beste klubbene i Europa, men denne kampen viste at stallen til United rett og slett ikke er god nok, og det er ikke Solskjærs feil.

Publisert Sist oppdatert

Det sier en av Englands fremste fotballjournalister Henry Winter til united.no.

Etter at United-fansen hadde gått slukøret hjem, og klokken nærmet seg midnatt, tok Winter seg tid til å snakke med united.no i München-tunellen under Sir Bobby Charlton Stand.

– Dette er Woodwards ansvar

Fotballsjefen i The Times går langt i sitt forsvar av Ole Gunnar Solskjær.

Det til tross for at tirsdagens 0-2-tap mot Paris Saint-Germain var første gangen United tapte en hjemmekamp i Europacupsammenheng med to mål.

– Mange vil se på dette resultatet som en svakhet hos Ole Gunnar Solskjær. Men det er ikke det det handler om. Det dreier seg om svakhetene i Uniteds stall, og det er ikke Solskjærs feil eller ansvar. Det ansvaret ligger hos først og fremst hos Ed Woodward, men også hos eierne, sier Winter til united.no.

HOLDER NIVÅET: David de Gea og Paul Pogba er kanskje de to eneste United-spillerne som kunne gått inn på PSG-laget og forsterket det. Men Uniteds franske midtbanestjerne ble utvist på tampen og må stå over returkampen i Paris.

Den anerkjente Times-journalisten sier kampen mot PSG ikke bør vektlegges for mye med tanke på om Ole Gunnar Solskjær skal få jobben permanent eller ikke.

– United har trøblet med å finne den rette arvtakeren til Sir Alex Ferguson. David Moyes hadde mye rutine fra Premier League og mange mente han var klar til å ta det neste steget. Både Louis van Gaal og José Mourinho kom til United som Champions League-vinnere, men faktum er at ingen av dem forstod denne klubben slik Ole Gunnar Solskjær gjør. Han bør fremdeles ha en god sjanse, særlig om han tar United til Champions League også neste sesong, påpeker Winter

Tuchel hadde gjort hjemmeleksen

Manchster United fikk en veldig tøff start på 2. omgang mot det franske mesterlaget PSG.

Ole Gunnar Solskjær kalte det en realitetssjekk på pressekonferansen etter kampen.

Selv om kvalitetsforskjellen på de to lagene ble tydelig i starten av 2. omgang, mener Winter at PSG-trener Thomas Tuchel fortjener honnør for taktikken han la opp til i kampen.

TRAFF MED TAKTIKKEN: Henry Winter beskriver PSG-manager Thomas Tuchels taktikk med å ta Pogba ut av kampen som meget vellykket.

– Skadene til Anthony Martial og Jesse Lingard hemmet United, særlig med tanke på den stilen Solskjær ønsker å ha med høyt press, energi og fart. Men Tuchel satt Marquinhos tett på Pogba hele veien. Tuchel vurderte åpenbart at dersom han stoppet Pogba, stoppet han også forsyningslinjen til angrepet. Pogba og Rashford har vært en strålende kombinasjon for United under Solskjær, men mot PSG så vi lite til den, påpeker Winter. 

– Krever store endringer

4. mai 2011 vant Manchester United 4-1 mot Schalke 04 i semifinalen av Champions League etter to scoringer av Anderson og en hver av henholdsvis Darron Gibson og Antonio Valencia.

Siden den gangen er det kun én United-manager som har vunnet en Champions League-kamp i utslagsrundene på Old Trafford.   

19 mars 2014 slo David Moyes sitt mannskap Olympiakos 3-0 etter hat trick av Robin van Persie.

SÅ KAMPEN: Avram Glazer, som smmen med broren Joel, styrer United på vegne av den amerikanske eierfamilien, var på direktørtribunen og så et United-lag som ligger et stykke bak de beste lagene i Europa.

Winter sier dagens United-stall bør gjennom en kraftig overhaling før United igjen kan måle seg med de beste i Europa.

– United trenger en sportsdirektør, en som kan faget fotball. Woodward er en dyktig forretningsmann, men han er ingen fotballmann. Det som trengs er en fotballeder og en manager som forstår DNA-et til denne klubben og som kan handle deretter. Solskjær gjør det, men han trenger det rette verktøyet å jobbe med, sier Winter.

Powered by Labrador CMS